1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Sirje Karis: Eesti toidu kasvatajad ja tootjad tagavad meie toidujulgeoleku
Sirje Karis: Eesti toidu kasvatajad ja tootjad tagavad meie toidujulgeoleku

Sirje Karis: Eesti toidu kasvatajad ja tootjad tagavad meie toidujulgeoleku

„Kodulähedane ning tugev ja arenev toiduainetetööstus lisab riigile sitkust ja tugevust. Eesti toiduainetööstus – nii toidu kasvatajad kui tootjad – annab meile lisaks lemmikmaitsetele ka kindlustunnet, et Eesti toidujulgeolekuga on kõik korras,“ ütles Sirje Karis toiduainetööstuse aastakonverentsil.

Eesti toiduainetööstus – nii toidu kasvatajad kui tootjad – annab meile lisaks lemmikmaitsetele ka kindlustunnet, et Eesti toidujulgeolekuga on kõik korras.

Sirje Karis rõhutas kodumaise ja tervisliku toidu olulisust. „Me vajame üleüldist missioonitunnet toetada oma valikutes kodumaist toodangut,“ ütles ta. „Mulle tõesti meeldib, kuidas näiteks Lõuna-Eestis – Rõuges ja Setomaal – püütakse leida koos Läti omavalitsustega teed, et piirkonna koolilaste toidulaud oleks kodulähedane ja mahe. Kodumaise, tervisliku ja maitsva koolitoidu pakkumine on meie laste tervise ja heaolu seisukohalt eriti oluline. Ning mis samuti oluline – sellest võidavad ka kohalikud tootjad.“

Kodumaise, tervisliku ja maitsva koolitoidu pakkumine on meie laste tervise ja heaolu seisukohalt eriti oluline. Ning mis samuti oluline – sellest võidavad ka kohalikud tootjad.

Eesti Parima Toiduaine tunnustust välja kuulutades märkis Sirje Karis, et Eesti oma toiduainetööstuste toodangu tutvustamine ja parimatest parimate esiletõstmine on väga oluline.

GALERII: ERLEND ŠTAUB

Head Uudised GoodNews