1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Sisekaitseakadeemias algas dokumentide vastuvõtt
Sisekaitseakadeemias algas dokumentide vastuvõtt

Sisekaitseakadeemias algas dokumentide vastuvõtt

Sisekaitseakadeemia pakub juba kolmandat aastat järjest erinevalt enamikest õppeasutustest võimalust varakult kandideerida, et tagada sisseastuja kindlustunne enne suve algust.

Sisekaitseakadeemia õppeosakonna juhataja Tiina Karu ootab kandideerima ettevalmistunud kandidaate. „Avalduse vastuvõtt algas küll täna, kuid sisse on võimalik astuda 28. juunini. Õppima pääsemiseks on oluline valikud korralikult läbi mõelda ja ka sisseastumiskatseteks põhjalikult ette valmistuda. Kindlasti on selleks abi meie kodulehe sisseastujaveebist, samuti Sisekaitseakadeemia sotsiaalmeediast. Edu kandideerimisel!“ sõnas Karu.

Eesti vajab siseturvalisuse töötajaid ja kõik on oodatud, nii need, kes alles lõpetamas gümnaasiumi, kui ka need, kes soovivad teha muudatuse ja õppida uue tähendusega ametit. Sisekaitseakadeemias koolitatakse kutse-, kõrg-, ja magistrihariduse tasemel töötajaid politseile, piirivalvele, päästealale, samuti justiits- ning maksu- ja tollisüsteemile.

Sisekaitseakadeemiasse on oodatud kandideerima isikud, kes on Eesti kodakondsusega ja omavad keskharidust või sellele vastavat haridustaset. Korraga saab kandideerida kuni kolmele erialale. Arvestama peab tausta- ja tervisekontrolliga ning keeleõppega. Veendumaks, et tulevane Sisekaitseakadeemia õppur saab keeleliselt õpingutega hästi hakkama, on tugev ja terve, motiveeritud õppima ning sobiv valitud erialale, tuleb sisseastumiskandidaadil lisaks avalduse esitamisele läbida vastuvõtukatsed.

Avaldusi saab esitada läbi infosüsteemi SAIS 28. juunini.

Sisekaitseakadeemia visioon on kujuneda aastaks 2025 Euroopa parimaks siseturvalisuse õppe- ja teaduskeskuseks.

Head Uudised GoodNews