1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Sisekaitseakadeemias toimus Eesti Vabariigi 105. aastapäeva pidulik rivistus ja aktus
Sisekaitseakadeemias toimus Eesti Vabariigi 105. aastapäeva pidulik rivistus ja aktus

Sisekaitseakadeemias toimus Eesti Vabariigi 105. aastapäeva pidulik rivistus ja aktus

22. veebruaril algusega 12.30 toimus Sisekaitseakadeemia Tallinna õppekeskuse lipuväljakul pidulik rivistus Eesti Vabariigi 105. aastapäeva puhul.

Foto: Arno Mikkor

Terve akadeemia pidulik ühisrivistus on Sisekaitseakadeemia traditsioon, millest võtavad osa kõik õppeüksused. Rivistusel osaleb ka akadeemiat 24. veebruari kaitsejõudude paraadil esindav üksus ning Tallinna politseiorkester, ühtekokku oli rivis üle 200 õppuri.

Foto: Arno Mikkor

Piduliku rivistuse avas Sisekaitseakadeemia prorektor rektori ülesannetes Ingrid Vetka. Tervituseks võttis sõna siseminister Lauri Läänemets, ühtlasi andis ta välja iga-aastase Kaarel Eenpalu nimelise eristipendiumi justiitskolledžist tudengile Kerlyn Roosipõllule ja tänukirjad akadeemia töötajatele. Tervituskõned pidasid justiitsminister Lea Danilson-Järg, rahandusminister Annely Akkermann, Politsei- ja Piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher, Päästeameti peadirektori asetäitja Andreas Anvelt, Maksu- ja Tolliameti peadirektor Raigo Uukkivi jaHäirekeskuse peadirektor Kätlin Alvela. Parimatele Sisekaitseakadeemia õppuritele ja teenistujatele anti üle aumärgid, tänukirjad, uued teenistusastmed ja stipendiumid.

Foto: Arno Mikkor

Sisekaitseakadeemia prorektor rektori ülesannetes Ingrid Vetka sõnas oma kõnes: Eesti Vabariik tähistab oma 105. aastapäeva. Teie, head Sisekaitseakadeemia õppurid, olete sündinud vabas Eestis. Teie õnn on, et te ei ole näinud okupeeritud Eestit. Teie õnn on, et teie vanemad ja vanavanemad saavad teile oma mälestusi sellest ajast jagada. Need on mälestused ajast, mida me ei taha kunagi tagasi. Meie tahame elada vabas Eestis. Täpselt samuti tahab olla vaba Ukraina, kes seisab praeguses Venemaa algatatud sõjas mitte ainult enese, vaid ka meie ja paljude teiste meie väärtusruumi riikide vabaduse eest. Sisemine tugevus, tarkus, hoolivus ja nutikus annavad kindluse ja turvatunde tervele Eestile. Üheskoos seisame me hea selle eest, et turvalisus oleks tagatud targalt!“

Foto: Arno Mikkor

Ühisrivistuse rivistaja oli Sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži direktor Kristian Jaani. Akadeemia aktus koos rivistusega annab võimaluse kaitsejõudude paraadil osalevale üksusele harjutada rivistust, tervitusi ja pöördeid. Samuti annab see võimaluse ka teistele õppuritele, kes seekord Vabaduse Väljakule paraadile ei pääse, kogeda rivistust ja sellega kaasnevat pidulikkust.

Foto: Arno Mikkor

Siseministeeriumi haldusalas tegutsev Sisekaitseakadeemia on unikaalne terves maailmas, sest kogu riigi siseturvalisusega seotud õpe on koondatud ühte organisatsiooni. Akadeemia valmistab nii kutsehariduse, rakenduskõrghariduse kui ka magistrihariduse tasemel ette sisejulgeolekuvaldkonna spetsialiste. Lisaks korraldatakse Sisekaitseakadeemiastäiendusõpet ning osa saab võtta erialasest teadus-, arendus- ja innovatsioonitegevusest. Erialase ettevalmistuse saab pääste-, finants-, justiits- ning politsei- ja piirivalvekolledžist, magistriharidust pakub sisejulgeoleku instituut.

Head Uudised GoodNews