1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. SISEMINISTEERIUMI TUNNUSTUS I PPA Lõuna Prefektuuri Kagu politseijaoskonna Valga rühm paistis silma avaliku korra tagamisel
SISEMINISTEERIUMI TUNNUSTUS I PPA Lõuna Prefektuuri Kagu politseijaoskonna Valga rühm paistis silma avaliku korra tagamisel

SISEMINISTEERIUMI TUNNUSTUS I PPA Lõuna Prefektuuri Kagu politseijaoskonna Valga rühm paistis silma avaliku korra tagamisel

Siseministeerium tunnustas juba kümnendat aastat järjest siseturvalisuse vabatahtlike rühmi eelmisel aastal tehtu eest ning tänas inimesi, ettevõtteid, asutusi ja ühinguid, kes meie riigi turvalisusse panustavad. Siseminister Kristian Jaani sõjas, et siseturvalisuse vabatahtlikud on väga olulised ning ehkki Eestis on tuhandeid vabatahtlikke, pole neid kunagi liiga palju. “Suur tänu teile, head abipolitseinikud, vabatahtlikud päästjad, merepäästjad ja naabrivalve, teie panuse ja südamega tehtud töö eest,“ ütles siseminister Kristian Jaani.

Et ükski hädasolija ei jääks abita

Tänusõnad vabatahtlikele ja nende toetajatele ütles ka Siseministeeriumi pääste, hädaabi ja kriisireguleerimise asekantsler Viola Murd, kes tõi oma kõnes välja ka prioriteedid ja väljakutsed, millega valdkonnal lähiaastatel silmitsi seista tuleb. “Meie eesmärk Siseministeeriumis on luua mitmekesisemaid võimalusi vabatahtlikuna tegutsemiseks. Tahame pakkuda kriisiolukordi lahendavatele vabatahtlikele paremat varustust, väljaõpet ja hädavajalikke sotsiaalseid tagatisi. Meie siseturvalisuse võrgustik peab olema tugev, et ükski hädasolija ei jääks abita, et oht ei jääks märkamata ning et kriisides oleksime valmis tegutsema kiirelt ja oskuslikult. Seda kõike ikka selleks, et päästa ja säästa elusid,” rääkis Murd.

Panus avaliku korra tagamisel

Aasta abipolitseinike rühmaks sai Politsei- ja Piirivalveameti Lõuna Prefektuuri Kagu politseijaoskonna Valga rühm, kelle teeninduspiirkond on Valga linn ja Valga maakond.

Tunnustust väärib selle rühma panus koroona-patrullidesse nii riigipiiril kui avaliku korra tagamisel. Eelmise kevade eriolukorras aitasid nad piiripatrullis olles avastada ja kinni pidada ka salakaubavedajad.

Aasta jooksul on nad jõudsalt kasvanud ja iseseisvamaks muutunud, mis on aidanud oluliselt tõsta patrullide arvu väljakutsete teenindamisel ja liiklusjärelevalve teostamisel. Rühmajuhi tõhusa värbamistöö tulemusena on organisatsiooniga liitunud 19 uut abipolitseinikku, kes valdavalt on alla 30-aastased noored.

Vaata videot siit!

Head Uudised GoodNews