1. Avaleht
  2. Uudis
  3. Sõbrapäev toob Tallinna südalinna uisudisko ja parkidesse armsad soovid
Sõbrapäev toob Tallinna südalinna uisudisko ja parkidesse armsad soovid

Sõbrapäev toob Tallinna südalinna uisudisko ja parkidesse armsad soovid

Läheneva sõbrapäeva puhul toimub kesklinnas mitu vahvat ettevõtmist, nende seas ka sõbrapäeva uisudisko südalinnas.

14. veebruari õhtul kell 18–20 on kõik sõbrad oodatud uisklema Vanalinna uisuparki, kus DJ Erkki Sarapuu mängib muusikat, mille järgi sammu seada, ja üles astuvad Rocca Al Mare uisukooli iluuisutajad. Kogu üritus, jääpääse ja uisulaenutus on tasuta.

Uisudiskotada kavatseb ka kesklinna vanem Monika Haukanõmm. „Minu jaoks on sümpaatne, et meie kultuuriruumis on ingliskeelsest valentinipäevast, mis kätkeb endas võib-olla rohkem romantilist sõprust, kujunenud päev, kus mõtleme peale oma armsa paarilise ka mõnele kallile sõbrale ning nende olemasolu ja tähtsust esile tõstame. Nii et kutsun kõiki sõbraga jääle liuglema, saab kindlasti erilise ühise mälestuse,“ sõnas kesklinna vanem.

Sõbrapäeval riputatakse Harjumäele, Falgi parki ja Politseiparki ka sadu heade soovidega kaarte, mida endale mälestuseks võtta või lähedastele kinkida. Kaardid on meisterdanud Mardi lasteaia lapsed, Gustav Adolfi gümnaasiumi ja 21. kooli õpilased ning Kesklinna noortekeskuse noored.

„Suur tänu kõigile noortele ja nende juhendajatele, kes sõbrapäeva puhul linnarahvale soovikaarte valmistasid,“ lausus Haukanõmm. „Loodame, et neil oli meisterdamise üle sama suur rõõm kui linlastel kaartidest ja headest soovidest olema saab.“

Veel sõbrapäev eel, 12. veebruaril seatakse Harju haljasalale üles juba varasematest aastatest populaarseks pildistamiskohaks kujunenud südameinstallatsioon, mis jääb paika 21. märtsini.

Samal päeval avatakse Tallinna linnavalitsuses (Vabaduse väljak 7) näitus „Minu parim sõber“. Väljas on Kesklinna linnaosa algklasside õpilaste joonistused näituse nimiteemal. Kunstiteoste kogumiseks korraldas Kesklinna valitsus jaanuaris joonistuskonkursi, kuhu esitati 211 tööd seitsmest koolist.

Nende seast selgusid parimad kesklinna valitsuse Facebooki lehel toimunud rahvahääletusel. Konkursi võitjaid autasustatakse näituse avaüritusel 12. veebruaril. Näitus jääb linnavalitsuse esimesel korrusel avatuks kuu lõpuni.

Sõbrapäeva sündmusi korraldab Tallinna Kesklinna Valitsus.

Head Uudised GoodNews