1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. SOS Lasteküla pakub tänasest Raplamaa lastele turvakoduteenust
SOS Lasteküla pakub tänasest Raplamaa lastele turvakoduteenust

SOS Lasteküla pakub tänasest Raplamaa lastele turvakoduteenust

SOS Lasteküla pakub tänasest Raplamaa lastele turvakoduteenust

SOS Lasteküla Eesti Ühing ning Raplamaa omavalitsused allkirjastasid lepingu turvakoduteenuse osutamiseks Raplamaa lastele.

„Turvakodu asub Juurus ja teenuse eesmärgiks on tagada ajutiselt turvaline elukeskkond hüljatud, vägivalda kogenud või hooletusse jäetud lastele,“ ütles SOS Lasteküla teenuste arendusjuht Elmet Puhm.

Raplamaa Omavalitsuste Liidu tegevjuhi Silvi Ojamuru sõnul kerkis turvakoduteenuse arendamise vajadus tõsiselt üles eelmisel aastal ja teema tõstatas Rapla politseijaoskonna juht Janno Ruus. Kuna turvakoduteenuse osutamine on kulukas, otsustasid kõik Raplamaa omavalitsused õla alla panna.

“Uue teenuse arendamise vajaduse üle pidasime nõu omavalitsuste sotsiaaltöötajate, vallavanemate ja maakonnahaigla juhtidega. Otsus sündis suhteliselt üksmeelselt. Oleme võtnud eesmärgiks sotsiaalteenuste arendamisega ühiselt edasi tegeleda ja ilmselt ei jää laste turvakoduteenus ainsaks ühisteenuseks,” ütles Ojamuru.

SOS Lasteküla teenustejuhi Elmet Puhmi sõnul on sõlmitud leping heaks näiteks omavalitsuste ülesest koostööst kolmanda sektoriga, mille tulemusena ei jää maakonnas olulise teenuse osutamine vaid ühe omavalitsuse kanda.

Head Uudised GoodNews