1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Sügisene Tallinna restoranide nädal kogus rekordilise osavõtu
Sügisene Tallinna restoranide nädal kogus rekordilise osavõtu

Sügisene Tallinna restoranide nädal kogus rekordilise osavõtu

Tänavu kümnendat juubeliaastat tähistanud Tallinna Restoranide Nädala käigus müüdi kokku rekordilised 17 813 restorani lauakohta, mis ületas eelmist rekordit enam kui 500 kohaga.

Sündmuse korraldaja, MTÜ Tallinn Restaurant Week juhatuse liige Martin Breuer ütles, et nii korraldajad kui restoranid on sündmuse tänavuse edu üle väga rõõmsad. „Tuleb siiski silmas pidada, et tegu on vaid ühe nädalaga. Restoranide olukord on endiselt katastroofiline seoses COVID-19 levikuga ja kõik vaatavad suure murega läheneva talve suunas,“ ütles Breuer.

Tema sõnul on jõulukuu traditsiooniliselt aidanud restoranidel madalhooajast läbi tulla, kuid tänavu ollakse selle perspektiivi osas väga pessimistlikud. „Iga restorani sulgemine tähendab töökohtade kaotust kokkadele ja teenindavale personalile. Lisaks annab restorani- ja toitlustussektor tööd väga laiale spektrile majandusest, nagu põllumajandus, toiduainetetööstus, transport, kinnisvara jne. Loodame väga teha koostööd riigiasutustega, et leida meetmeid, mis aitaks sektoril antud olukorrast läbi tulla,“ selgitas Breuer.

Möödunud nädalal aset leidnud Tallinna Restoranide Nädalast võttis osa 61 restorani üle Tallinna.

2011. aastal alguse saanud 25 osaleva restoraniga Tallinna Restoranide Nädal on 2020. aastaks kasvanud suurimaks toidukultuuri sündmuseks Eestis.

Head Uudised GoodNews