1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pirital veetakse lehekotte tasuta ära 1450 kinnistult
Pirital veetakse lehekotte tasuta ära 1450 kinnistult

Pirital veetakse lehekotte tasuta ära 1450 kinnistult

Pirital lõppes registreerimine sügislehtede tasuta äraveo kampaaniale – kahe nädala jooksul pandi kirja 1450 kinnistut. Lehekotivedu algab 23. novembril.

Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati sõnul tuleb taotlusi lehekottide tasuta äraviimiseks iga sügisega rohkem, kuid lehekottide arv on viimastel aastatel püsinud ühesugune. „Tänavu laekus lehekottide tasuta äraveoks mõnikümmend taotlust rohkem kui mullu, kuid äravedamist ootavate lehekottide arv on praegu pisut väiksem kui möödunud aastal – umbes 21 000,” sõnas Liinat ja lisas, et täpne arv selgub kampaania lõppedes. „Tänavu registreeris enamik kampaanias osalejaid elektroonselt, veebivormi kaudu laekus 1230 avaldust, eelmisel aastal esitati 943 elektroonilist avaldust,” sõnas linnaosavanem ja lisas, et tänu mugavale registreerimisvõimalusele on kampaaniast osavõtt kasvanud.

Kampaaniale registreeritud kinnistutelt veetakse ära kuni 15 lehekotti. Lehekottide äravedu algab esmaspäeval, 23. novembril ja kestab 13. detsembrini ning toimub asumite kaupa. 23.–29. novembrini veetakse lehekotid ära Mähe, Laiaküla, Kloostrimetsa, Lepiku, Iru ja Pirita asumist; 30. novembrist 6. detsembrini Merivälja asumist ning 7.–13. detsembrini Kose ja Maarjamäe asumist.

„Ära viiakse ainult registreeritud lehekotid, mis on täidetud üksnes puulehtedega. Palume muid jäätmeid (kivid, oksad, olmepraht, ehituskeemia jm) kottidesse mitte panna, vastasel juhul jätab teenuse osutaja kotid ära viimata ja need peab kinnistuomanik ise jäätmejaama toimetama. Eelmisel aastal oli juhuseid, kus kotid sisaldasid ka muud peale lehtede, sh olmejäätmeid,” manitses Liinat.

Lehekottide kampaania korraldab Pirita linnaosa valitsus ja see läheb maksma ümmarguselt 25 000 eurot.

Head Uudised GoodNews