1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Sünnitrauma tõttu kõike jalgadega tegev kunstnik Tiia Järvpõld avas maalinäituse
Sünnitrauma tõttu kõike jalgadega tegev kunstnik Tiia Järvpõld avas maalinäituse

Sünnitrauma tõttu kõike jalgadega tegev kunstnik Tiia Järvpõld avas maalinäituse

Tänasest kuni 20. augustini saab Nõmme Maja fuajees (Valdeku 13) näha jalgadega maaliva Tiia Järvpõllu näitust „Suveunistus“.

„Sel suvel on meil rõõm võõrustada erilise inimese erilist näitust. Ettepanek Nõmme Majas korraldada Tiia Järvpõllu maalinäitus tuli ühelt linnaosa elanikult,“ rääkis Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis.

Tiia Järvpõld on kunstnik, kes sünnitrauma tõttu teeb kõike jalgadega – kirjutamisest nõude pesemiseni. Nendes toimetustes, milles naine vajab kõrvalabi, on tal aastaid olnud toeks isiklik abistaja. „Seesugune elukorraldus on igati normaalne – annab ligipääsu elule,“ sõnas Järvpõld.

1. septembrist 2007 on Tiia Järvpõld stipendiaat Suu ja Jalaga Maalivate Kunstnike Ülemaailmses Ühingus. Tal on olnud väga palju näitusi erinevates linnades ning asutustes. «Minu maalid valmivad ikka pintsli ja värvide abil, kuid hoian pintslit parema jala varvaste vahel. Joonistanud olen küll terve elu, kuid maalimist ei ole veel õieti õppinud. Olen võtnud mõned eratunnid, kuid juurde õppimine on mõtetes,“ tutvustas kunstnik.

Näitust saab Nõmme Majja vaatama tulla E kl 8.15-18, T-N kl 8.15-17 ja R kl 8.15-14.15.

Head Uudised GoodNews