1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TÄHELEPANU TÕMBAMINE SISETURISMILE I Balti riikide presidendid kohtuvad järgmisel nädalal Kuressaares
TÄHELEPANU TÕMBAMINE SISETURISMILE I Balti riikide presidendid kohtuvad järgmisel nädalal Kuressaares

TÄHELEPANU TÕMBAMINE SISETURISMILE I Balti riikide presidendid kohtuvad järgmisel nädalal Kuressaares

25. juunil kohtuvad Kuressaares Eesti riigipea Kersti Kaljulaid, Läti riigipea Egils Levits ja Leedu riigipea Gitanas Nausėda, et arutada koostööd Euroopa Liidus, regionaalset julgeolekut, keskkonnaküsimusi ning pandeemia õppetunde.

Kuressaares toimuv Eesti, Läti ja Leedu presidentide kohtumine on osa iga-aastasest traditsioonist, mis sai alguse juba 1991. aastal ning kohtumise võõrustajaks on Balti koostöö juhtriik. Eesti prioriteetideks Balti koostöös on sel aastal regionaalne julgeolek, küberkoostöö, ühenduvused kui ka kliimamuutused ja keskkonnaküsimused.

President Kaljulaidi välisnõuniku Lauri Kuusingu sõnul arutavad presidendid ka pandeemia-aegset ning kõikidel tasanditel toimunut sisukat koordinatsiooni, mida võib hinnata kriisiaja välispoliitiliseks edulooks. „See tõi meid kindlasti üksteisele veelgi lähemale ning suurendas omavahelist usaldust, mille pinnalt on hea käsitleda ka mõningaid lahtisi sõlmküsimusi, nagu näiteks energeetika ja transport, kus koostöö on vältimatu, kõigile kasulik ja regiooni julgeolekut suurendav,“ lausus Kuusing.

Kuressaares toimub 25. juunil avalik vastuvõtutseremoonia Kuressaare keskväljakul, kolme riigipea kohtumine ja pressikonverents. Samuti istutavad Läti ja Leedu presidendid puud Kuressaare lossiparki ning riigipead külastavad koos Kaali meteoriidikraatrit.

Kohtumispaigaks sai valitud Kuressaare, et tõmmata tähelepanu siseturismi võimalustele Balti riikides ning kutsuda inimesi üles sel suvel kõigi kolme riigi kauneid kohti avastama.

Head Uudised GoodNews