1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TÄIEGA LAHE I Pirita jõulukuuske kaunistab 280 isetehtud ehet
TÄIEGA LAHE I Pirita jõulukuuske kaunistab 280 isetehtud ehet

TÄIEGA LAHE I Pirita jõulukuuske kaunistab 280 isetehtud ehet

Pirita Kloostri Jõulumaa jõulupuud ehivad kunstiakadeemia tudengi Triin Treimanni valmistatud 280 omanäolist valget ehet ja 120 meetrit valgusketti.

Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat ütles, et kuuse ehtimisega tegeleti mitu päeva. „Ehtimistöö viljad on nüüd näha – jõulupuu on väga-väga stiilne. Oleme seda õhtuhämaruses juba katsetanud ja see näeb tõesti hea välja,” kiitis linnaosavanem. Kolmanda advendi küünal süüdatakse Pirita jõulupuul täna õhtul kell 18.

Kokku ripub kuuemeetrisel kuusepuul 280 kolmes suuruses stiilset ehet. „Need on valmistatud PVC lindist, mida kasutavad floristid. Materjali valikul sai määravaks, et ehted peavad vastu pidama vihmale, lumele, tuulele ehk olema ilmastikukindlad,” sõnas ehete autor kunstiakadeemia tudeng Triin Treimann. „Inspiratsiooni andis kuuse erakordne asukoht kloostri müüride vahel. Nii saigi ehete värviks valitud valge,” selgitas Treimann ja lisas, et kuusekaunistusi tegema tõukas teda jõuluehete konkurss. Ehete valmistamiseks kulus üks pikk tööpäev ehk kümmekond tundi. Ka ehted puule riputas autor ise.

Linnaosavanema sõnul saadeti jõuluehete konkursile väga erinevas stiilis isetehtud ehteid. „Need kõik on jõulumaal ka näha. Ehted kaunistavad jõuluvana maja seinu. Seal on nii looduslikust materjalist ehteid kui ka nutikat taaskasutust,” sõnas Liinat. Ka jõuluvana maja sisekujunduse autor on Triin Treimann, kes kasutas seinte kaunistamiseks ära kõik konkursile saadetud ehted.

Pirita Kloostri Jõulumaa on avatud 13.–20. detsembrini iga päev kell 12–20.

Jõulumaa korraldamisel arvestatakse kõigi terviseohutuse nõuetega – jõulumaal tuleb kanda maski ja korraga lubatakse jõulumaale 500 inimest. Kellel maski käepärast ei ole, saab selle jõulumaale sisenemisel. Sissepääs jõulumaale on tasuta.

Head Uudised GoodNews