1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Tallinn katab noorte koolituskulud rahvusvahelisel purjeõpperegatil
Tallinn katab noorte koolituskulud rahvusvahelisel purjeõpperegatil

Tallinn katab noorte koolituskulud rahvusvahelisel purjeõpperegatil

Tallinn pakub noortele võimalust suvel osaleda Portugali, Hispaania ja Prantsusmaa rannikul toimuval rahvusvahelise purjeõpperegati The Tall Ship Races ühel etapil.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul avaneb noortel unikaalne võimalus osaleda elu suurimal seiklusel, töötada rahvusvahelises meeskonnas ning saada meresõidu- ja purjetamiskogemus. „The Tall Ships Races on ainulaadne just seetõttu, et pool iga laeva meeskonnast koosneb 15–25-aastastest noortest ja on paljudel esimene avamerel purjetamise kogemus. Soovitan kindlasti purjeõppele kandideerida,“ lisas abilinnapea.

Purjeõppele saavad kandideerida noored, kes on võistluse toimumise ajal (2. juuli – 9. august 2020) vanuses 15–25 aastat (k.a) ning eelistatavalt elavad rahvastikuregistri andmetel Tallinna linnas. Osaleda on võimalik purjeõppelaeval kas regati esimesel etapil 5.–9. juulini 2020 marsruudil Lissabon (Portugal) – Cádiz (Hispaania), teisel etapil 12.–24. juulini 2020 Cádiz (Hispaania) – A Coruña (Hispaania) või kolmandal etapil 27. juuli – 6. august 2020 marsruudil A Coruña (Hispaania) – Dunkirk (Prantsusmaa). Tallinna linn kannab osaleja koolituskulud kuni 600 euro ulatuses ja pakub välja purjeõppekohad laevadel. Kandideerimine kestab 6. aprillini.

The Tall Ships Races on avamere võidusõit, kus osaleb enam kui sada erinevas suuruses purjeõppelaeva kogu maailmast. Regati eesmärk on ühiselt purjetades edendada rahvusvahelist suhtlust ning arendada noorte mereharidust ja meeskonnatööoskusi. Regati peakorraldajaks on rahvusvaheline purjeõppeassotsiatsioon Sail Training International. 2021. aasta juulikuus võõrustavad The Tall Ships Racesi laevastikku Tallinna sadamad.

Head Uudised GoodNews