1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinn ootab keskajapäevadele
Tallinn ootab keskajapäevadele

Tallinn ootab keskajapäevadele

11.-14. juulini toimuvad Tallinna vanalinnas XX Keskaja Päevad: neljaks päevaks muutuvad Raekoja plats ja Niguliste kiriku ümbrus õitsvaks hansalinnaks.

Avarongkäik algab 11. juulil Viru väravate juurest ja seejärel toimub avatseremoonia Raekoja platsil. Päevade südameks on Meistrite Turg Raekoja platsil, kus pakutakse linnarahvale meeleolukaid kontserte ja keskaegset meelelahutust. Muusikalist külakosti toob ansambel Sub Rosa Ungarist, lisaks esinevad Raekoja platsil tantsuansambel Rondo Danzante Saaremaalt, rändmuusik Polina Tšerkassova, tantsuansambel Saltatriculi Tartust jt.

Niguliste kiriku kõrval toimetab kõigil neljal päeval keskajaküla, kust leiab ka palju väliskülalisi. Kätt saab proovida erinevates keskaegsetes meistrikodades ja õpitubades, toimuvad osavus- ja jõumängud, väike rüütlikool, õpetusi jagavad mõõgavõitlejad ja antakse võimalus ka vibukütina täpsust proovida. Lisaks on kohal sepad, puusepad, ehitusmeistrid ja palju muud huvitavat.

Katariina kiriku esisel platsil toimetavad sel aastal esmakordselt gildiemandad ja meistrimehed, sellid ja õpipoisid. Neljapäeval, reedel ja laupäeval toimub “Aiatund” Dominiiklaste kloostri hoovis, kus emand Kai Kiudsoo-Värv kõneleb vitraažist ja pühakutest ning emand Silja Pihelgas herbaariumi väärikast rollist teaduses ja kunstis keskajast tänaseni. Laupäeval räägib isand Heiki Haljasorg Katariina kiriku ajaloost.

12. juulil võib Püha Vaimu kirikus osa saada keskaegsest müsteeriumist “Aadama mäng” ansambli Aroonia esituses.

13. juulil toimub Revali mõõgaturniir Niguliste kõrval haljasalal. Võistlejaid on saabumas Ukrainast, Valgevenest, Venemaalt, Soomest jm. Võistlustel osalevad ka naisvõitlejad. Eestvedaja: ajaloolise võitluse klubi Nordburg.

Pühapäeval toimub Katariina kirikus muusikaline etendus “Kunstniku armastus” Vaikuse Muusika Stuudio esituses.

Ühtlasi toimub mitmeid ajaloomatku nii eesti, inglise kui ka vene keeles, kus tutvustatakse vanalinna ajalugu.

Head Uudised GoodNews