1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Tallinn pöörab senisest veel enam tähelepanu koolide turvalisusele
Tallinn pöörab senisest veel enam tähelepanu koolide turvalisusele

Tallinn pöörab senisest veel enam tähelepanu koolide turvalisusele

Tallinn pöörab senisest veel enam tähelepanu koolide turvalisuseleTäna toimus koosolek, kus osalesid Tallinna abilinnapead Mihhail Kõlvart, Kalle Klandorf ja Merike Martinson ning Tallinna Haridusameti juhataja Andres Pajula. Hariduse ja turvalisuse valdkonna juhid-spetsialistid arutasid  pealinna koolide turvalisust ja kavandasid lähiaegade kava.

Mihhail Kõlvart märkis, et möödunud reedel toimus Tallinna koolijuhtide koosolek, millel osales ka politsei esindaja ja kus arutati Tallinna koolide turvalisust.

„Politsei ja koolijuhid olid rahul turvateenusega, mida Mupo pilootprojekti raames pakus. Haridusamet peab nüüd analüüsima millistes koolides Mupo teenus edaspidi korraldada,“ märkis Kõlvart.

„Viljandis toimunu valguses tuleb kiiresti keskenduda kriisiplaanidele ja kasutada koostöös ära politsei kompetentsi,“ ütles abilinnapea Kalle Klandorf. „Otsustasime, et 1. detsembriks tuleb üle vaadata Tallinna koolide kriisiplaanid ning nende plaanide tõhususe hindamiseks kasutada politsei kompetentsi,“ lisas Klandorf.

Abilinnapead Mihhail Kõlvarti ja Merike Martinson rõhutasid ennetustegevuse vajalikkust ja avaldasid kahetsust, et riik otsustas lõpetada tugiteenuste rahastamise koolides, mistõttu koolid pidid vähendama teenuste mahtu või üldse loobuma psühholoogide, sotsiaaltöötajate ja logopeedide teenustest.

„Kahjuks ei ole Rajaleidja ja Norra riigi abiga rahastatav vaimse tervise programm piisav, et küllaldaselt tagada noorte sotsiaalsete ja emotsionaalsete probleemide õigeaegne lahendamine,“ märkis Martinson. „Kindlasti tuleks tugiteenused koolides riiklikul tasandil taastada, vajalik on ka pedagoogidele läbi viia vastavad koolitused, et nad oleksid kompetentsed märkama laste varjatud häireid.“

Koosolekul otsustati, et samateemalised arutelud ja kriisiplaanide analüüs jätkuvad.

Head Uudised GoodNews