1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Tallinna botaanikaaias toimub seeneöö
Tallinna botaanikaaias toimub seeneöö

Tallinna botaanikaaias toimub seeneöö

13. ja 14. aprillil kutsub botaanikaaed kõiki seenekasvatust õppima. Huvilistele toimub loeng, kus räägitakse seenekasvatuse spetsiifikast, nakatusmeetoditest ja kasvualustest. Avatud on seenekasvatuse töötoad, kus õpetatakse puupakke seeneniidistikuga nakatama ja neid hooldama. Lapsed on oodatud seenekunsti töötuppa, mida viib läbi disainer ja kunstnik Okeiko.

„Mitmeid väärtuslikke söögi- ja raviseeni saab kasvatada ka koduaias,“ räägib botaanikaaia metoodik Krista Kaur. „Botaanikaaia seenepäevadel on sordivalikus kõrgelt hinnatud söögiseened šiitake, auster- ja kuningservik, aga ka heade raviomadustega lakkvaabik. Uudisena on tänavu võimalik kasvama panna omapärase viljalihaga maitsvat ja hea ravitoimega lõvilakk-korallnarmikut,“ lisab Kaur.

Kes kohapeal endale seenepakku valmistada ei soovi, sellele jagatakse tasuta infot seente kasvatamiseks ja pakkude valmistamiseks. Kõigil külastajatel on võimalus kaasa osta soodushinnaga seenemütseeli ja seenekasvatuseks vajalikke tarbeid. Seeneriigi saladustesse juhatab botaanikaaias Alkeemialabor. Töötoas osalemine on eelregistreerimisega ja lisatasu eest.

Ööl vastu 14. aprilli toimub seeneöö. Seenerännakutest räägib ja ruumi hoiab Ivar aka Karu Nuii. Aivar Jürgenson tutvustab seente kultuuriloolist tausta. Muusikalise ruumiloome eest hoolitseb Rändaja. Osalejate arv on piiratud.

Head Uudised GoodNews