1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna Euroopa rohelise pealinna maskoti joonistas 12-aastane Mona Vilms Nõmme Gümnaasiumist
Tallinna Euroopa rohelise pealinna maskoti joonistas 12-aastane Mona Vilms Nõmme Gümnaasiumist

Tallinna Euroopa rohelise pealinna maskoti joonistas 12-aastane Mona Vilms Nõmme Gümnaasiumist

Tallinn esitles Loodusmuuseumis oma Euroopa rohelise pealinna aasta maskotti Kimmut, kelle joonistas 12-aastane Mona Vilms Nõmme Gümnaasiumist. Kimmu on loodusolend, kes õpetab inimestele keskkonnasäästlikkust, elurikkuse hoidmist ja vabas õhus liikumist.

Mihhail Kõlvart ja Mona Vilms. Foto: Kalev Lilleorg

Möödunud sügisel toimunud joonistusvõistlusel otsis Tallinn Euroopa rohelise pealinna maskotti. Konkursil said osaleda kuni 15-aastasted lapsed ja kokku laekus konkursile umbes 800 joonistust. Võitjaks valiti Tallinna Nõmme Gümnaasiumi õpilane Mona Vilms, keda juhendas Kai Tamm.

Mihhail Kõlvart ja Kai Tamm. Foto: Kalev Lilleorg

Tallinna linnapea, joonistusvõistluse patroon ja žürii esimees Mihhail Kõlvart tänas Loodusmuuseumis parimaid joonistajaid ja nende juhendajaid. „Mul on hea meel, et rohelise pealinna maskotivõistlusel osales nii palju lapsi. See näitab kui oluliseks peavad noored loodust ja keskkonnahoidu. Rohelise pealinna aastal soovime harida keskkonna teemadel kõiki, aga tahame ka, et noorte hääl saaks rohkem kõlapinda ja aitaks meil teha tuleviku jaoks paremaid otsuseid,“ ütles Kõlvart.

Maskoti joonistusvõistluse võitja valis kuueliikmeline žürii koosseisus Mihhail Kõlvart (Tallinna linnapea, žürii esimees), Janeli Jallai (Tallinna Euroopa rohelise pealinna büroo turunduse projektijuht), Viivi Lokk (Tallinna Haridusameti juhtivspetsialist), Signe Suviste (Tallinna aasta huvialaõpetaja 2022), Annemarie Rammo (Eesti Loodusmuuseumi turundusjuht) ja Diana Põder (tunnustatud kunstiandega Tallinna õpilane).

Tallinn otsis joonistusvõistlusel toredat maskotti, kes sümboliseeriks linnaloodust, keskkonnahoidu, nutikust, kestlikku mõtteviisi jne. Parim maskott tehakse päriselt valmis ja hakkab linnas keskkonnasõnumit kandma. Lisaks auhindadele koostatakse parimatest töödest rohelise pealinna aastal näitus.

Head Uudised GoodNews