1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna Keskraamatukogus avatakse Euroopa rohelise pealinna aasta
Tallinna Keskraamatukogus avatakse Euroopa rohelise pealinna aasta

Tallinna Keskraamatukogus avatakse Euroopa rohelise pealinna aasta

Tallinna Keskraamatukogus toimuvad 21. jaanuaril tasuta keskkonnateemalised koolitused ja töötoad. Tallinna linn kannab 2023. aastal Euroopa rohelise pealinna tiitlit ja soovib panna keskkonnateemadel kaasa mõtlema kõiki linnakodanikke.

Üle linna raamatukogudes toimuvate ürituste teemadering on lai – huvilised saavad näiteks panna näpud mulda linnaaianduse töötubades, matkata linna rohealadel, kuulda ja jagada nippe keskkonnateadlikust lastekasvatusest ning õppida paremini digiprügiga võitlema. Ürituste eesmärk on näidata, kuidas igaüks saab aidata kaasa puhtama, kestlikuma ja jätkusuutlikuma elukeskkonna kujundamisele. Täpsema kava ja registreerimise info leiab Tallinna Keskraamatukogu veebilehelt SIIT!

Tallinna Euroopa rohelise pealinna aastal on inimeste keskkonnateadlikkuse kasv üks peamisi eesmärke ja sellepärast on eriti hea meel, et raamatukogudes üle linna toimuvad rohelise pealinna avaüritused. „Olukorras, kus tarbime maa ökoloogilisi ressursse kordades rohkem, kui loodus suudab neid taastoota, tuleb väga selgelt aru saada, et keskkonnahoidlikkus peab olema meie kõigi elementaarne mõtteviis. Muud valikut lihtsalt ei ole. Seepärast kutsume erinevate rohelise pealinna ürituste ja programmide kaudu keskkonnateemadel kaasa mõtlema, et paremini mõista, miks on vaja hoida elukeskkonda ning kuidas iga inimene saab ise paremini panustada keskkonnahoidu,“ sõnas rohelise pealinna juht Krista Kampus.

Rohelise pealinna aasta avaüritused on sissejuhatuseks sündmustele, mis jätkuvad Tallinna Keskraamatukogus terve aasta jooksul. Erinevates töötubades ja aruteluringides osalemise kõrval kutsub raamatukogu üles kasutama teenuseid, mis  toetavad huvialadega tegelemist, elukestvat õpet ning rohelist ja säästvat mõtteviisi.

Nii on Laagna raamatukogus avatud Seemnelaegas, kust aiandushuvilistel on võimalik tasuta seemneid laenata, kodus või kogukonnaaias taimede kasvatamist nautida ning ise seemneid kogudes ja annetades teisi rõõmustada.

Raamatukogu peamajas asuvast Pillilaekast saab laenata erinevaid muusikainstrumente ja -tarvikuid, mitmetest haruraamatukogudest aga spordivahendeid ja õuemänge.

Sõle raamatukogus ootab huvilisi õmblusmasinatega varustatud õmblustuba ja Kännukuke raamatukogus innovatsioonilabor, kus saab töötada 3D printeri, laserlõikepingi, kilelõikuri jm kaasaegsete tehnoloogiliste vahenditega. Kännukuke ja Laagna raamatukogude juures asuvad ka kogukonnaaiad.

Head Uudised GoodNews