1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Tallinna koolilapsed tõid rahvusvahelistelt olümpiaadidelt hulgaliselt medaleid
Tallinna koolilapsed tõid rahvusvahelistelt olümpiaadidelt hulgaliselt medaleid

Tallinna koolilapsed tõid rahvusvahelistelt olümpiaadidelt hulgaliselt medaleid

Tallinna Raekojas toimus pidulik vastuvõtt rahvusvahelistel olümpiaadidel osalenud õpilastele ning nende vanematele, juhendajatele ja koolide direktoritele.

Linna tänu andis edasi abilinnapea Vadim Belobrovtsev, kelle sõnul väärivad noorte talentide saavutused kahtlemata tunnustust. “Tänavu oli Eesti koondises 16 Tallinna õpilast, kes võistlesid 11 olümpiaadil. Koju toodi 16 medalit, sealhulgas kaks kuld- ja kuus hõbemedalit,” märkis Belobrovtsev. “Saavutused pole tulnud kergelt. Selle taga on suur töö. Rahvusvahelisele võistlusele jõudmiseks tuleb valmistuda aastaid, kogedes võistluspinget koos õnnestumiste ja vahel ka ebaõnnestumistega. Eestit esindama pääsevad õpilased, kes on edukalt läbinud riigisiseste olümpiaadide etapid koolivoorudest üleriigilisteni ning tõestanud end treeninglaagrites ja lisavõistlustel. Tänan nii õpilasi kui ka nende toetajaid ja abistajaid pikal ja paljunõudval teekonnal!“

Eesti koondisesse kuulusid õpilased viiest pealinna koolist. Enim medaleid võitsid Tallinna Reaalkooli õpilased Anna Pauliina Rumm (kuld ja pronks), Kaarel Kivisalu (kaks hõbedat ja pronks) ja Andreas Simson (hõbe ja pronks). Kuldse medali võitis ka Robin Haljak, hõbemedalid Sofia Marlene Haug ja Martin Rahe ning pronksmedalid Kaarel August Kurik, Andreas Must ja Mihkel Jakobson.

Samuti pälvis hõbemedali Nikita Žoglo (Tallinna Õismäe Vene lütseum) ning pronksmedalid Mikael Rinne (Tallinna Tõnismäe Reaalkool) ja Peeter Aleksander Randla (Tallinna Inglise kolledž). Eestit esindasid väärikalt ka Kaarel Vesilind ja Hans Kristjan Veri (Tallinna Reaalkool) ning Roosmari Pihlak (Tallinna Mustamäe gümnaasium).

Vastuvõtul Raekojas esinesid külalistele Vanalinna Hariduskolleegiumi teatrikooli õpilased.

Head Uudised GoodNews