1. Avaleht
  2. Loomad
  3. Tallinna Loomaaed sai heategevusprojekti käigus uue väljanägemise
Tallinna Loomaaed sai heategevusprojekti käigus uue väljanägemise

Tallinna Loomaaed sai heategevusprojekti käigus uue väljanägemise

Laupäeval leidis Tallinna Loomaaias aset Akzo Nobel-i kogukondlik heategevusprojekt Sadolin Let’s Colour. Kui mullu läbis Akzo Nobel-i eestvedamisel värskenduskuuri Tallinna Lauluväljakut piirav metallaed, siis tänavu said uue ilme kolm loomaaia meenekioskit, Zoo bussipeatus ja Illu kohviku kõrval asuv laste mänguväljaku sein.

“Projekti eesmärgiks on tuua kunsti ja silmailu linnakeskkonda ning tänu Let’s Colour ettevõtmisele on edasiselt võimalik nautida Loomaaias ka loomadest inspireeritud kunstiteoseid. Usume, et kavandid lisavad Loomaaiale juurde palju värvi ning rõõmustavad edasiselt kõiki Loomaaia külastajaid,” tõdes Akzo Nobel Baltics AS-i turundusspetsialist ja ürituse koordinaator Maiu Väli.

Värvitavate objektide kavandid on valmistanud Tartu Kunstikooli õpilastest koosnev Eesti-Ukraina töörühm koosseisus Adele Marie Peterson, Selene Taur ja Olha Lakiza.

Foto: Akzo Nobel

“Kõige suuremaks inspiratsiooniks kavandeid luues oli armastus loomade vastu. Püüdsin kujutada oma nägemuse läbi erilisi ja ägedaid loomaaia loomi,” tõdes dekoraatoriks õppiv 3. kursuse õppur Adele Maria, kelle värske loominguga saab nüüdsest tutvuda Illu kohviku kõrval asuval laste mänguväljaku seinal.

Helgema välimuse sai ka loomaaia üks visiitkaartidest, Zoo bussipeatus, mille kavandi autor on varem maastikukujundajana töötanud ukrainlanna Olha Lakiza, kes mullu tuli Eestisse sõjapõgenikuna ning alustas siin enese täiendamisega Tartu Kunstikoolis.

“Kui joonistasin siseseinte kujundust, otsustasin kasutada Eesti loomi, kuna tunnen, et kohalikku loodust peaks rohkem väärtustama ja säästma. Soovisin oma tööga edastada mõtet, et peaksid rohkem arvestama meid ümbritsevat keskkonda, kuna oleme ju ise osa loodusest” tõdes Olha.

Uue kuue said ka kolm vana ja legendaarset meenekioskit. “Minu jaoks oli tähtis esindada loomade öist eluviisi,” möönis Selene Taur, kes samuti õpib 3. kursuse dekoraatori erialal Tartu Kunstikoolis.

Foto: Akzo Nobel

Let’s Colouri ettevõtmist saatsid nii Illu kohviku juures kui ka uhiuue Kagu-Aasia vihmametsa ekspositsiooni avamisel lõbusa elava muusikaga Tallinna Muusika- ja Balletikooli ehk MUBA õpilaste trompetikvartett ja kandleduo.

Tallinna loomaaed, kus antud projekt tänavu aset leidis on koduks ligikaudu 8000 loomale ja on üks juhtivatest loodushariduse edendajatest ning aktiivselt liigikaitselistes teadusuuringutes osaleja. Loomaaeda külastab Eesti 1,35 miljonilise rahvaarvu juures aastas ligikaudu 370 000 külastajat, kellest 85% on kohalikud Eesti elanikud. Tänasel päeval väisavad väliskülastajatest kõige enam loomaaeda Soome ja Läti elanikud.

  • Akzo Nobel Baltics AS tänab kõiki toredaid koostööpartnereid tänu kellele Sadolin Let´s Colour projekt sai teoks: Tallinna Loomaaed, Tartu Kunstikool, Tallinna Transpordiamet ja MUBA. Samuti tänab Akzo Nobel Baltics AS kõiki vabatahtlikke, õppijaid ja nende juhendajaid.
  • Akzo Nobel Baltics AS on Eesti kunstnike tunnustaja ning toetaja. Ettevõte annab alates 1996. aastast välja ka Sadolin kunstipreemiat. Antud projekti eesmärgiks on tunnustada kunsti avaliku ruumi loomuliku osana. Let’s Colour 2023 heategevusprojekti tarbeks kulus 302L tooteid ning osales kokku 150 inimest.

GALERII: AKZO NOBEL

Head Uudised GoodNews