1. Avaleht
  2. Loomad
  3. Täna toimub Fotografiskas loomakaitse teemaline foorum
Täna toimub Fotografiskas loomakaitse teemaline foorum

Täna toimub Fotografiskas loomakaitse teemaline foorum

Täna kogunevad Fotografiskas erinevad eksperdid, poliitikud ja ametnikud Esimesele Sõltumatule Loomafoorumile. Foorumile on tulemas sadakond loomasõpra.

Foto: Sander Burmeister

Loomafoorumi kutsusid kokku Tiina Toomet ja Eesti Loomakaitse Selts eesmärgiga ühendada loomadest hoolivad ja teotahtelised inimesed, kes oleksid edaspidi toeks loomakaitse organisatsioonidele ja panustaksid loomakaitse valdkonna arengusse. “Näeme, et on vaja senisest enam tõsta inimeste teadlikkust liigipärasest heaolust ning seista selle eest, et uus põlvkond kasvaks loomasõbralikus vaimus. Soovime, et tulevikus ei oleks vaja üha rangemate seadustega inimesi ohjata ja suunata, vaid et loomade heaolu on meie kõigi jaoks loomulik väärtus,“ lisas foorumi idee autor Tiina Toomet.

Soovime, et tulevikus ei oleks vaja üha rangemate seadustega inimesi ohjata ja suunata, vaid et loomade heaolu on meie kõigi jaoks loomulik väärtus.

Esimesel Sõltumatul Loomafoorum keskendub kolmele hetkel päevakorras olevale teemale:

  1. Eesti Loomakaitse seaduse uuendamine, mis ootab meie kõigi mõtteid;
  2. Loomakaitse alase järelvalve tugevdamine ja suurema selguse loomine;
  3. Seadusloome terasem ja erapooletum jälgimine, selleks võiks luua loomade
  4. ombudsmani ametikoha.

“Loodame, et Loomafoorumist kasvab välja töörühm erinevatest ekspertidest, kes on valmis loomakaitse organisatsioonide tegevust nõu ja jõuga toetama. Loomakaitsjana näen, et see tuleks valdkonnale kasuks,” lisas ELSi juhatuse liige Geit Karurahu.

  • Päeva alustatakse ülevaatega Eesti Loomakaitse Seltsi ajaloost, mille annavad Tiina Toomet, Mati Kaal, Tiit Maran ja Evelyn Valtin. Lisaks räägib Tuul Sepp loomade õigustest ja Anneli Valgmaa loomakaitseseadusest Eestis. Päeva teises pooles annab ülevaate loomakaitsest Euroopas Marina Kaljurand ning saadikute lubadustest loomadele Geit Karurahu ja Farištamo Eller. Loomafoorumi lõpetab paneeldiskusioon teemal “Mida vajab loomakaitse Eestis, et muutuda veelgi tõhusamaks?”. Paneelis osalevad Tuul Sepp, Anneli Valgmaa, Geit Karurahu, Helmen Kütt, Mario Kadastik ja Kadri Kullman.
Head Uudised GoodNews