1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Tallinna Muusika- ja Balletikooli direktoriks saab Timo Steiner
Tallinna Muusika- ja Balletikooli direktoriks saab Timo Steiner

Tallinna Muusika- ja Balletikooli direktoriks saab Timo Steiner

2022. aasta septembris alustava Tallinna Muusika- ja Balletikooli direktoriks valiti Timo Steiner.

Timo Steiner on silmapaistev muusikahariduse populariseerija ja 2019. aasta Eesti Muusikanõukogu muusikapreemia laureaat. Ta on seni juhtinud Tallinna Muusikakeskkooli.

Timo Steiner tõi välja, et Tallinna Muusika- ja Balletikool saab suurepäraseks kooliks neile, kes mõtestavad maailma läbi muusika- ja tantsukunsti ja on valmis pingutama selleks, et arendada oma erialased tantsu- või muusikuvõimed nii kõrgele ja nii heaks, kui võimalik.

Haridusministeeriumi kesk- ja täiskasvanuhariduse asekantsleri Robert Lippini sõnul on Timo Steiner pädev arendama nii muusika- kui ka tantsuõpet ja kujundama valdkondade sünergiat uues koolis. „Timo Steiner on ka kahe balleti autor, temale on südamelähedane nii muusika- kui ka tantsumaailm. Tema koolijuhikogemus ja koostöö kooli loomise juures on hea eeldus, et uues ametis alustades kohe pühenduda õppeasutuse sisulisele käivitamisele“, sõnas Lippin.

Direktor valiti avalikul konkursil, millel osales 14 kandidaati.

Tallinna Muusika- ja Balletikool on asutatud Tallinna Muusikakeskkooli, Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli ja Tallinna Balletikooli ühendamisel. Ühendkool jätkab ja arendab edasi kolme kooli seniseid traditsioone ja parimaid õppevorme nii klassikalise kui ka rütmimuusika ning nii klassikalise balleti kui ka kaasaegse tantsu õpetamisel. Tallinna kesklinnas kerkivas uues koolimajas pakutakse maailmatasemel kaasaegseid õppe-, harjutus- ja esinemistingimusi, mis võimaldavad noortel areneda rahvusvahelisel turul igati konkurentsivõimelisteks muusikuteks ja tantsijateks.

Head Uudised GoodNews