1. Avaleht
  2. Märka Last
  3. Tallinna noortevolikogu üheksas koosseis sai valitud
Tallinna noortevolikogu üheksas koosseis sai valitud

Tallinna noortevolikogu üheksas koosseis sai valitud

Tallinna noortevolikogu uus 25-liikmeline koosseis ühendab hakkajaid noori, kes esindavad järgmised kaks aastat linnajuhtimise juures oma linnaosa noorte huve.

Haabersti noori esindavad noortevolikogus Hans-Kaarel Laes, Simon Liskmann ja Elisabeth Viriassova, Kesklinna noori Erik Joonatan Tepp, Rasmus Riim, Maris Rodendau ja Albert Klimberg, Kristiine linnasosast Oliver Kiisk ja Anna Latõševa, Lasnamäelt Johannes-Emmanuel Allas, Mark Jefimov, Edgar Sobolevski, Marek Oras ja Vita Valentina Astapova. Mustamäe noori esindavad Aleks Aunapu, Markus Markson, Artjom Dubintšuk ja Georg Ikkonen. Nõmmelt osutusid valituks Anna Tammet, Karmen Kõiv ja Pille-Riin Kõun, Piritalt Aleks Vain ning Põhja-Tallinnast Aleksandr Platonov, Lorea-Lipaz Wisser ja Arseni Tsõgankov.

Noortevolikogu eesmärk on kaitsta ja esindada noorte huvisid linnas, rääkida kaasa noori puudutavates linna küsimustes, julgustada noorte kodanikualgatust ja kaasata noori linnaelu korraldamist puudutavatesse otsustusprotsessidesse. Noortevolikogusse sai kandideerida noor, kelle elukoht on rahvastikuregistri andmetel Tallinna linn ja kes on valimiste ajal 14-21-aastane.

Sel aastal uuendatud noortevolikogu põhimääruse kohaselt valiti volikokku liikmeid linnaosapõhiselt, et tagada noorte laiapõhjaline kaasatus ja eri piirkondade noorte esindatus. Mandaadid jaotati linnaosas elavate noorte arvu alusel.

Head Uudised GoodNews