1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TALLINNA PÄEV I Tallinna päeval käivitati Reidi teel purskkaevud
TALLINNA PÄEV I Tallinna päeval käivitati Reidi teel purskkaevud

TALLINNA PÄEV I Tallinna päeval käivitati Reidi teel purskkaevud

Täna, Tallinna päeval käivitati Reidi teel asuvad purskkaevud, mis jäävad linlasi rõõmustama kuni sügiskülmadeni. Ühtlasi on sellega saanud viimase lihvi Reidi tee väliruumi kujundus.

Linnapea Mihhail Kõlvart ütles purskkaevude avamisel, et Reidi tee ei ole ainult liiklusprojekt. „Me oleme sellega saanud juurde uut linnaruumi ning linn on rohkem merele avatud,“ sõnas Kõlvart. „Reidi teest on juba tänaseks kujunenud üks linlaste lemmikkohti, olenemata sellest, et on eriolukod ja veel ei ole käes ka soojad ilmad. Ilmselt näeme üsna pea Reidi teel liikumas veelgi rohkem inimesi.“

Reidi tee purskkaevud on loodud madalate jugadega, et neist saaks palavatel päevadel läbi jalutada. Purskkaevud on varustatud värviliste valgustitega, mistõttu on nad efektsed ka õhtuhämaruses. Sobiva miljöö loomiseks kasutati purskkaevude kujundamisel merelisi väikevorme ja eriliilmelisi purskkaeve.

Tänasega on avatud kõik purskkaevud üle Tallinna ning koos nelja Reidi tee purskkaevuga on linnas nüüd kokku 46 purskkaevu.

Vaata Reidi tee purskkaevude avamist!

Head Uudised GoodNews