1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TALLINNA PEREKONNASEISUAMET 95 I Uus saal annab juurdepääsu puuetega inimestele
TALLINNA PEREKONNASEISUAMET 95 I Uus saal annab juurdepääsu puuetega inimestele

TALLINNA PEREKONNASEISUAMET 95 I Uus saal annab juurdepääsu puuetega inimestele

Õnnepalee (Tallinn, Pärnu mnt 67) kõrvalhoones sai valmis uus pidulik saal, kuhu on tagatud mugav juurdepääsuvõimalus ka liikumispuudega inimestele.

Abilinnapea Betina Beškina sõnul soovib linn igas eluvaldkonnas muuta linlaste elukvaliteeti paremaks. „Tallinn on pidevas arengus. Meie eesmärgiks on, et ligipääsetavuse põhitõdesid meeles pidades muutuks linnakeskkond veelgi mugavamaks ja käepärasemaks kõigi linlaste jaoks,“ ütles Beškina. „Mais tähistati rahvusvahelist ligipääsetavuspäeva. Mul on hea meel, et just sellel kuul sai valmis uus pidulik ruum, mis annab liikumispuudega inimestele senisest parema ligipääsu ja võimaluse pidupäevade tähistamiseks. Märkimist väärib ka see, et 1. juulil saab Tallinna perekonnaseisuamet 95-aastaseks ja on igati positiivne, et juubeliaastat jääb meenutama sellise uue võimaluse loomine.“

„Kuna perekonnaseisuameti ajaloolises Lutheri juugendvillas puudub lift, sai siiani liikumispuudega inimeste osavõtul tseremooniaid läbi viia vaid peahoone esimese korruse kabinetis. Nüüd on loodud suurepärane lisavõimalus kõrvalhoone saalis, kus lisaks lihtsamale ligipääsule saab pakkuda ka laiendatud teenust: abielu sõlmimise võib soovi korral ühildada piduliku vastuvõtuga. Loodame, et uuendus võetakse hästi vastu ja leiab laialdast kasutamist,“ ütles Tallinna perekonnaseisuameti juhataja Karin Kask ja lisas, et teenuse parendamiseks on ideid ka edaspidiseks.

Tallinna perekonnaseisuamet lähtub teenuste pakkumisel arengustrateegiast „Tallinn 2035“. Ameti prioriteediks on teenuste kättesaadavus, inimesekesksus ja sihtgruppide ootustega arvestamine.

Head Uudised GoodNews