1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna Puuetega Inimeste Koda jätkab kogemusnõustamist puuetega laste ja noorte peredele
Tallinna Puuetega Inimeste Koda jätkab kogemusnõustamist puuetega laste ja noorte peredele

Tallinna Puuetega Inimeste Koda jätkab kogemusnõustamist puuetega laste ja noorte peredele

Tallinna Puuetega Inimeste KodaTallinna Puuetega Inimeste Koda jätkab kogemusnõustamise teenuse pakkumist, et  ennetada puuetega laste ja puuetega noorte vanemate sotsiaalsete ja vaimse tervise probleemide teket, aidates seeläbi parandada nende perede toimetulekut ja elukvaliteeti, soodustada laste ja noorte kasvuks ja arenguks vajaliku perekeskkonna kujunemist, teatab Tallinna Puuetega Inimeste Koda.

Tallinna elanikele pakub kogemusnõustamise teenust Tallinna Puuetega Inimeste Koda, kus Vabaühenduste Fondi rahastatud projekti käigus koolitati eesti ja vene keelsed vabatahtlikud kogemusnõustajad, kes on ise puuetega laste ja noorte vanemad.

„Puudega lapse vanemat suudab poolelt sõnalt mõista ja toetada see, kes ise on sama kogenud – teine vanem. Puuetega laste ja noorte vanematel on palju väärtuslikke teadmisi ja oskusi, kuidas välja tulla kriisiolukorrast, kust leida abi, kuidas oma last abistada ja arendada. Sellised teadmised ja oskused on väga väärtuslikud – mõistlik on sellist ressurssi kasutada. Kui vanema enda tugivõrgustik on nõrk või olematu, siis on see hindamatu abi, kui vanem saab suhelda teise vanemaga, kes on kõik selle ise läbi elanud,” selgitab teenuse vajalikkust kogemusnõustamise eestvedaja Külli Urb.

Kogemusnõustamise teenus on Tallinna linna elanikele tasuta, selle kulud kannab Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuamet.

Head Uudised GoodNews