1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. GALERII I Tallinna Restoranide Nädal avati pidulikult Tallinna Raekojas
GALERII I Tallinna Restoranide Nädal avati pidulikult Tallinna Raekojas

GALERII I Tallinna Restoranide Nädal avati pidulikult Tallinna Raekojas

Pealinna parimate restoranide peakokad avasid esmaspäeval üheskoos Tallinna Raekojas toimunud pidulikul sündmusel Tallinna Restoranide Nädala.

Foto: Gert Tali

Eile kogunesid pealinna restoranide peakokad Tallinna Raekojas, kus avati pidulikult 1.-7. novembrini toimuv Tallinna Restoranide Nädal. See oli peakokkade ja gurmaanide jaoks ühtlasi esimene kord pärast koroonaviiruse põhjustatud kaost taas kohtuda.

Tallinna Restoranide Nädala üks eestvedajatest Martin Breuer tänas kõiki, kes kohale tulid – nende hulgas loomulikult ka peakokkasid, sommeljeesid ning restoraniomanikke – kõiki, kes muudavad väljas einestamise tõeliselt meeldejäävaks kogemuseks. Breueri sõnul on Tallinna Restoranide Nädal pika pühendumuse tulemus. “Erinevate taustadega inimesed on teinud tohutult tööd ühise eesmärgi nimel,” rääkis Breuer avakõnes.

Foto: Gert Tali

Erinevate taustadega inimesed on teinud tohutult tööd ühise eesmärgi nimel.

Restoran Fotografiska peakokk Peeter Pihel usub, et Tallinna Restoranide Nädal on hea koht, kus nii Tallinna külalised kui ka kohalikud saavad suurepärase ülevaate pealinna restoranides toimuvast. “Ma arvan, et see, et kaks korda aastas selline üritus juba päris pikalt on toimunud, näitab ka restoranikultuuri kohta nii mõndagi,” sõnas Pihel.

“Tallinna Restoranide Nädal väärtustab kohalikku mahetoorainet ning jätkusuutlikku toimetamist köökides. Ma väga loodan, et Tallinnasse tuleb jätkusuutlikkusest lugupidavaid restorane aina juurde, et seda väärtust jagada,” lisas hinnatud peakokk.

Foto: Gert Tali

Pidulikule avamisele Tallinna Raekojas kogunes väga palju külalisi, kes said nautida nii restoranide poolt valmistatud hõrgutisi kui Daniel Levi Viinalassi imelist etteastet.

1.-7. novembril toimuva Tallinna Restoranide Nädala initsiatiiv sai alguse kümme aastat tagasi kahe restoranipidaja algatusest, kes otsustasid, et on viimane aeg tutvustada Tallinna restoranide kõrget taset laiemale avalikkusele. Esimene Tallinna Restoranide Nädal toimus kui Tallinn oli Euroopa Kultuuripealinn, aastal 2011.

Foto: Gert Tali

Restoranide nädala raames on reserveeritud rohkem kui 20 000 kohta erakordse hinnaga. Lõuna- ja õhtusööke pakutakse erinevates hinnakategooriates ja söögikorrad pakutakse välja komplektmenüüdena, mis pärinevad restoranide tavapärasest à la carte menüüst ning esindavad iga restorani olemust parimal moel.

Tallinna Restoranide Nädala pakkumiste nautimiseks on vaja külastajatel teha reserveering vähemalt üks päeva ette reserveerimis- ja piletimüügikeskkonnas.

Vaata galeriid!

Head Uudised GoodNews