1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Tallinna Talvefestival aitab muusikakoolidel pille soetada
Tallinna Talvefestival aitab muusikakoolidel pille soetada

Tallinna Talvefestival aitab muusikakoolidel pille soetada

CelloTallinna Talvefestival pakub juba üheksandat aastat põnevaid esinejaid ja kontserdipaiku, avakontserdil esineb 9. veebruaril kell 18 Tallinna Raekojas üks säravamaid Eesti muusikud, viiuldaja Anna-Liisa Bezrodny.

IX Tallinna Talvefestival toimub 9.–22. veebruarini, festivali korraldab Pille Lille Muusikute Fond (PLMF). „Ootame põnevusega nii meie tippsolistide esinemisi kui ka Eestit viimati 2010. aastal hullutanud Norra pianisti ja koomiku Aksel Kolstadi show’d,“ ütles PLMFi tegevjuht Leelo Lehtla. „Oleme väga õnnelikud, et Talvefestival juba 9. aastat järjest pimedasse veebruarikuusse läbi kauni muusika valgust toob.“

Festivali raames toimuv heateo algatus motoga „Tõsta pilk ja ava süda“ on aastate jooksul toetanud lisaks erivajadustega noortele ka interpreete. Muusika-aastal soovib PLMF koguda vahendeid muusikakoolides õpinguid alustavatele lastele, et aidata neile kvaliteetsete pillide soetamist.

Kontserdid toimuvad Rootsi-Mihkli kirikus, Mustpeade Majas, Tallinna Raekojas, Hobuveskis, teatris NO99 ja Hopneri Majas (vana Matkamaja). Rahvusraamatukogus esinevate pianistide Irina Zahharenkova ja Ralf Taali kontsertidele on vaba sissepääs. Külastajaid rõõmustatakse aga ka teistel kontsertidel tavapäraselt soodsate piletitega (5-8 EUR). Saadaval on ka festivali passid muusikaõppeasutuste õpilastele (10 eurot) ja õpetajatele (15 eurot).

Festivali esinejate seas on veel pianist Marko Martin, tšellist Andreas Lend, klarnetist Madis Kari, flötist Oksana Sinkova, lauljad Kristel Pärtna, Katrin Targo, Arete Teemets, Kristina Vähi, Oliver Kuusik ja Atlan Karp, viiuldaja Kristina Kriit, trompetist Neeme Ots, saksofonist Virgo Veldi ja mitmed teised.

IX Tallinna Talvefestivali kavaga saab tutvuda SIIN!

 

Head Uudised GoodNews