1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tallinnas toimub Tõnu Kõrvitsa heliteose esiettekanne
Tallinnas toimub Tõnu Kõrvitsa heliteose esiettekanne

Tallinnas toimub Tõnu Kõrvitsa heliteose esiettekanne

16. juunil kõlab Tallinna Filharmoonia Mustpeade majas Tõnu Kõrvitsa heliteose „Sina oled valgus ja hommik“ maailmaesiettekanne.

„Sina oled valgus ja hommik“ (“Sei la luce e il mattino”) tekstide autor on Itaalia luuletaja Cesare Pavese (1908-1950), kellele nende ridade kirjutamise aeg oli täis edu ja tunnustust, aga ka eksistentsiaalset kurbust. Tumedad hoovused jõudsid ka Pavese tekstidesse, mille on valinud ja tõlkinud Doris Kareva.

„Seal on armastust looduse ja maa vastu, on väga palju igatsust, leina, kurbust, ilu ja nostalgiat. Aga sellest hoolimata on need tekstid täis elu ja voolavust ning mingit müstilist pulbitsemist ja tukslemist. “Sina oled valgus ja hommik” on justkui sügavikust lauldud hümn elule ja armastusele,“ ütles Tõnu Kõrvits.

„Sina oled valgus ja hommik“ on tsükkel koorile ja keelpilliorkestrile, mille maailmaesiettekannet esitavad auhindadega pärjatud Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tallinna Kammerorkester. Dirigeerib sel hooajal aasta muusikuks valitud Risto Joost.

Head Uudised GoodNews