1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Talvepealinn Otepää valmistub Euroopa Saunamaratoniks
Talvepealinn Otepää valmistub Euroopa Saunamaratoniks

Talvepealinn Otepää valmistub Euroopa Saunamaratoniks

Veebruar on talvepealinnas Otepääl traditsiooniliselt maratonide kuu – lisaks Tartu Maratonile stardib 15.veebruaril 2020 järjekorras juba XI Euroopa Saunamaraton. Pileteid saab osta alates 6. jaanuarist 2020 Piletilevist, müüki tuleb 120 piletit.

Saunamaratonist osavõtjate registreerimine toimub sellel aastal Otepää Gümnaasiumi spordihoones (Mäe 23, Otepää) kell 9.00-11.30. Finiš on sealsamas, finiš on avatud kella 17.30ni. Spordihoones on võimalik riideid vahetada. Pärast maratoni pakutakse traditsiooniliselt kuuma suppi.

„Sellel aasta uuendusena võib välja tuua selle, et rajale lastakse vähem võistkondi,“ selgitas Otepää Kultuurikeskuste juhataja Jorma Riivald. „Soovime tõsta osalejate saunanautlemise kvaliteeti, et kõik jõuaksid ikka sooja sauna.“

Saunamaratonist osavõtjad saavad ka sellel aastal orienteerumiskiibi, mis tuleb sauna juures registreerida. Kaardirakenduse asemel on aga sellel aastal kasutuses paberkaardid. „Eelmise aasta kogemus näitas, et Lõuna-Eesti mäed ja orud peavad osa levist kinni, mistõttu kaardirakendus ei toiminud,“ nentis Jorma Riivald.

Euroopa Saunamaratoni I-III koht loositakse välja kõigi registreerunud võistkondade seast, kavas on ka hulgaliselt eriauhindu. Nagu eelnevatel aastatelgi, valib rahvas taas oma lemmiksauna ning saunaomanikud oma lemmikvõistkondi.

Õhtul saavad kõik kokku ööklubis Comeback, kus leili viskab legendaarne 2 Quick Start. Euroopa Saunamaraton osalejatele käepaela alusel tasuta sissepääs kell 22.00-23.00

Saunamaraton on lustlik orienteerumismäng, kus tuleb võimalikult lühikese ajaga läbida võimalikult palju etteantud saunakohti. Võistkond on 4-liikmeline, vajalik on auto ja autojuhi olemasolu. Paremusjärjestuses osalevad kõik 4-liikmelised võistkonnad, kes on läbinud interaktiivsel saunakaardil märgitud kohad ning lõpetavad finišis.

XI Euroopa Saunamaratoni korraldab Otepää Kultuurikeskused, saunaomanikud koos oma toimkonnaga, Otepää vallavalitsus ja vabatahtlikud. Saunamaratonil hoiab silma peal raadio Ring FM. Saunamaratoni koostööpartneriteks on ööklubi Comeback ja saunablogi EstonianSaunas.com. Saunameeleolu hoiab üleval talveraadio Sky Plus.

Head Uudised GoodNews