1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Muusika
  4. Täna tuleb esmaesitlusele Tartu laulupeo nimilugu
Täna tuleb esmaesitlusele Tartu laulupeo nimilugu

Täna tuleb esmaesitlusele Tartu laulupeo nimilugu

Täna kell 16 kohtuvad mitmed Tartu laste- ja segakoorid Eesti Rahva Muuseumis, et laulda õnnest. Laulupäeval tutvustatakse publikule esmakordselt osa 2024. aasta Tartu laulupeo peakontserdi repertuaarist ning tuleb esmaesitlusele laulupeo nimilugu.

Tartu laulupeo nimiloo „Õnn ja rõõm“ on spetsiaalselt peakontserdiks loonud Rasmus Puur. „Kui paar aastat tagasi nimiloole mõtlesin, tundus mulle, et õnn jääb tihti murede taha peitu. Seepärast tundus, et loo muusika peaks vastupidi olema voolav ja tempokas, elurõõmus ja päikseline. Rasmus Puur on täpselt selline helilooja, kes suudab lauludesse tuua positiivsust ja elevust,“ rääkis peo kunstiline juht Küllike Joosing.

„Kui tuli aeg koos Rasmusega loole teksti otsida, tundus taas, et õnn on niivõrd tabamatu, et juba olemasolevatest tekstidest sobivat leida on raske ülesanne.“ Nii sündis otsus, et laulu „Õnn ja rõõm“ sõnad kirjutab luuletaja Doris Kareva. „Kuidas lugu kooride esituses kõlama hakkab, kuuleb juba pühapäevasel esmaesitlusel,“ lisas Joosing.

  • Kooride esituses kõlavad Rasmus Puuri, Aapo Ilvese, Mart Saare, Mari Amori, Piret Ripsi, Karin Kuulpaki, Liisi Koiksoni ja paljude teiste heliloojate looming. Ühine laulupäev loob Tartu kooridele võimaluse kokkulaulmist harjutada ja ennast värske repertuaariga proovile panna. Ka dirigentidele, kes ei ole varasemalt paarisaja pealist koori juhtinud, on laulupäev hea harjutus, et laulupeo aastasse sisse elada.
  • Kontserdil astuvad üles Tartu Hansa laste- ja segakoor, Tartu Looduskaitseringi segakoor, kammerkoor A. Le Coq, Tartu Üliõpilassegakoor, Tartu Noortekoor, Tartu Ülikooli Delta segakoor, Luuska Lauluühing, Tartu Tamme Kooli lastekoor, Tartu Karlova Kooli Koorikooli lastekoor, Tartu Kivilinna Kooli lastekoor ja Tartu Biomeedikumi segakoor.
  • Dirigeerivad Sirle Lorvi, Jana Käär, Küllike Joosing, Katrin Aasmäe, Vilve Maide, Eva Kams, Mariann Virkhausen, Liis Rull ja Markus Leppoja. Kontsertmeister on Tommaso Maganzani.
  • Pileteid pühapäevasele laulupäevale saab osta Fientast.
Head Uudised GoodNews