1. Avaleht
  2. Haridus
  3. TÄNASEST! Algab avalik konkurss juubelilaulupeo ja tantsupeo juhtide leidmiseks
TÄNASEST! Algab avalik konkurss juubelilaulupeo ja tantsupeo juhtide leidmiseks

TÄNASEST! Algab avalik konkurss juubelilaulupeo ja tantsupeo juhtide leidmiseks

Vabaduse väljaku suurelt ekraanilt saab laulu- ja tantsupidu jälgidaEesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutus koostöös Eesti Kooriühingu ning Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsiga kuulutab välja avaliku konkursi XXVII juubelilaulupeo muusikalise juhi ja XX tantsupeo pealavastaja ning kunstiliste lähteideede leidmiseks.

2019. aasta üldlaulupeoga tähistatakse 150 aasta möödumist esimesest laulupeost, mis toimus aastal 1869. aastal Tartus. Laulupidu on algusest peale olnud muusikaline suursündmus, samuti rahvusliku ühtsuse ja meie iseseisvuse sümbol. Laulupeo muusikalise juhi konkursil võib kandidaat osaleda üksi või koos meeskonnaga.
XXVII laulupeo muusikalise juhi kandidaadilt eeldatakse muusikalist kõrgharidust ning varasemat töökogemust laulupeol üld- või liigijuhina või liigidirigendina.

Tantsupeod on 85-aastase ajaloo jooksul kasvanud suuretenduseks, mis ühendab osalejaid ja pealtvaatajaid ning loob sünergiat. Tantsupeo pealavastaja konkursil võib kandidaat osaleda üksi või koos meeskonnaga. XX tantsupeo pealavastaja kandidaadilt eeldatakse mitmekülgset kogemust üleriigiliste tantsupidude pealavastaja, liigijuhi või pealavastaja assistendina.

XXVII laulu- ja XX tantsupeo kunstiliste lähteideede aluseks peavad olema laulu- ja tantsupeoliikumise olulised põhiväärtused – põlvkondade sidusus, isamaalisus, eesti keel, esivanemate pärandi hoidmine ning austav suhtumine kaasinimestesse.

XXVII laulu- ja XX tantsupidu toimuvad 5.–7. juulil 2019 Tallinna lauluväljakul ning Kalevi staadionil.

Head Uudised GoodNews