1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. “TARTU 2030” arengustrateegia ootab ettepanekuid
“TARTU 2030” arengustrateegia ootab ettepanekuid

“TARTU 2030” arengustrateegia ootab ettepanekuid

1428652_36618831Alates 28. jaanuarist kuni 26. veebruarini on avalikul väljapanekul arengustrateegia “Tartu 2030” uuendatud versioon. Selle aja jooksul saavad kõik tartlased esitada linna arengudokumenti täiendavaid ettepanekuid.

Arengustrateegia “Tartu 2030” on Tartu linna kõige üldisem arengudokument, mis sisaldab linnaelu valdkondade arengueesmärke aastaks 2030 ning üldiseid tegevussuundi nende eesmärkide saavutamiseks. Arengustrateegia on aluseks linna arengukavale ja valdkondlikele arengukavadele, kus on juba detailsemalt kirjas konkreetsed tegevused lähiaastateks ning üldplaneeringule, kus  määratletakse linnaruumi arenguvõimalused.

Tartu Linnavolikogu kiitis 22. jaanuaril arengustrateegia “Tartu 2030” uuendatud versiooni heaks ja suunas selle avalikule väljapanekule.

Arengustrateegiaga saab kuni 26. veebruarini tutvuda Tartu infokeskuses (raekoja I korrusel), linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna fuajees (Raekoja plats 3, III korrus) ja Tartu linna veebilehel www.tartu.ee üldinfo all arengukavade rubriigis.

Avaliku väljapaneku jooksul on kõigil soovijail võimalik esitada täiendavaid ettepanekuid. Ettepanekud palutakse saata hiljemalt 26. veebruariks k.a kirjalikult Tartu Linnavalitsuse linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonda (Raekoja plats 3, 51003 Tartu) või e-posti  aadressil Lpmko@raad.tartu.ee. Ettepanekule tuleb lisada ka esitaja kontaktandmed.

Laekunud ettepanekute arvestamist arutatakse peale avalikku väljapanekut nii linnavalitsuses kui linnavolikogus ning enne lõpliku otsuse tegemist korraldatakse avalik arutelu, kus ettepanekute tegijatel ja teistel huvilistel on võimalus laekunud ettepanekute arvestamise või mittearvestamise kohta esitada täiendavaid argumente. Info avaliku arutelu toimumise kohta avaldatakse Tartu kodulehel peale avaliku väljapaneku lõppemist. Ettepanekute esitajaid teavitatakse avaliku arutelu toimumisest individuaalselt.

Head Uudised GoodNews