1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Tartu linn tunnustab olümpiaadidel osalejaid ja nende juhendajaid
Tartu linn tunnustab olümpiaadidel osalejaid ja nende juhendajaid

Tartu linn tunnustab olümpiaadidel osalejaid ja nende juhendajaid

Sel õppeaastal toimus Tartu Ülikooli teaduskooli korraldusel 24 aineolümpiaadi piirkonna- ja eelvooru, millest võttis kokku osa üle 1000 Tartu õpilase.

Aineolümpiaadide piirkonnavoorudes edukalt esinenud õpilased saavad tihti võistlemist jätkata ka üleriigilistes lõppvoorudes ning nii mõnelgi juhul ka rahvusvahelistel olümpiaadidel.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul on kiiduväärt, kuidas koolid on sel keerulisel õppeaastal üles näidanud paindlikkust ja kohanemisvõimet ning seda ka õpilasvõistluste läbiviimisel. „Vaatamata sellele, et koolid olid pikki perioode distantsõppel, viidi olümpiaadide eelvoorud siiski edukalt läbi ja andekad õpilased said taas oma võimeid proovile panna,“ sõnas Klaas.

Tänavu väärivad äramärkimist 142 õpilast 20 Tartu linna koolist, kes jõudsid piirkonnavoorudes kolme parima sekka. Mitmekordselt tublisid ehk õpilasi, kes saavutasid suurepäraseid tulemusi kahel ja enamal olümpiaadil, oli kokku 31. Viiel erineval olümpiaadil tõusid esikolmikusse Miina Härma Gümnaasiumi õpilased Meena Rooden ja Liis Siigur. Tipptulemustega särasid neljal erineval aineolümpiaadil Jaan Artur Viirsalu (Tartu Mart Reiniku Kool) ning Keidi Käärmann ja Kristjan-Erik Kahu (Hugo Treffneri Gümnaasium).

Tartu linnavalitsuse haridusosakkonna juhataja Riho Raave tõdes, et õpilaste tublide tulemuste juures mängivad tähtsat rolli ka juhendajad. „Olümpiaadideks ettevalmistamine nõuab õpetajatelt  lisatööd ja pühendumist. On märkimisväärne, et meie õpetajad on suutnud uutes ja kohati väga keerulistes oludes leida aega ja jaksu ka andekate õpilaste toetamiseks. Tartu linn on väga uhke tublide õpilaste ja nende juhendajate üle!“

Tänukirjad ja meened õpilastele ning neid juhendanud õpetajatele toimetatakse koolidesse juuni alguses.

Head Uudised GoodNews