1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tartu paneb rõhku mugavale kergliiklusteede võrgustikule
Tartu paneb rõhku mugavale kergliiklusteede võrgustikule

Tartu paneb rõhku mugavale kergliiklusteede võrgustikule

Foto: Kerly Ilves
Foto: Kerly Ilves

Tartu planeerib kesklinnast äärelinnaosadesse suunduvaid uusi kergliiklusteid. Linnavalitsus väljastas projekteerimistingimused K. E. von Baeri – Näituse – Ilmatsalu tänava  ja kesklinnast Mõisavahe tänavale kulgeva kergliiklustee rajamiseks.

„Nende kahe tee ehitust kavandame Euroopa Liidu 2014-2020 regionaalarengu meetme toel, kust taotleme raha lisaks veel kolme kergliiklustee rajamiseks. Kuna objektid on mahukad ning küllaltki keerulised, siis alustame projekteerimisega varakult, et saaksime esimesel võimalusel kohe ehitustöödega alustada,“ ütles abilinnapea Valvo Semilarski.

Kesklinn- Mõisavahe kergliiklustee pikkus on 2,9 ja  kesklinnast Ilmatsalu ringini suunduval teel 3,1 kilomeetrit. Mõlema kergliiklustee projekteerimise aluseks on eelmisel aastal Artes Terrae OÜ Tartu koostatud eskiisprojektid, mida on tutvustatud avalikul arutelul ja Tartu linna kergliiklusteede arendamise töörühmas. Projekteerimistingimuste kohaselt seotakse kavandatavad ratta- ja jalgteed olemasolevate kergliiklusteedega, et tulevikus tekiks mugav ning sujuv kergliiklusteede võrgustik.

Sõpruse pst – Kalda tee – Pikk tn ringristmiku ja Annelinna kergliikluskiirte ristumiskohtadesse projekteeritakse kergliiklejate loendamisseadmed koos teeninduspunktiga (rehvirõhu kontroller ja pump, olulisemad töövahendid). Vastavalt vajadusele paigaldatakse jalgrattahoidjaid ja pinke.

„Ehitusega on kavas alustada pärast projekti valmimist ja positiivse rahastusotsuse saabumist käesoleva aasta teisel poolel või hiljemalt järgmisel aastal,“ lisas abilinnapea Semilarski.

Head Uudised GoodNews