1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tartu Poistekoor viibib Peterburis kontsertreisil
Tartu Poistekoor viibib Peterburis kontsertreisil

Tartu Poistekoor viibib Peterburis kontsertreisil

Tartu Poistekoor viibib 14.-18. juunini Peterburis kontsertreisil, mille jooksul kõlab eesti ja maailma koorimuusika klassika linna erinevates kontserdipaikades, osaletakse meistrikursusel ja peetakse ka jalgpallimatš Glinka koorikolledži poistekooriga.

Peterburi linnal kui ajaloolisel Eesti muusikute taimelaval ja metropolil on palju pakkuda tänasel päeval. Esmakordselt leiab aset ühiskontsert Venemaa vanima ja kõrgetasemeliseima kollektiivi Glinka koorikolledži poistekooriga.

“Glinka koorikolledžilt on huvitav õppida hooaja kavandamist, igapäevase töö planeerimist, koostööprojektide kujundamist, vokaalesteetika ja selle töö saavutamiseks tehtavaid etappe. Ühtlasi saab tundma õppida praeguse generatsiooni heliloojate loomingut,” sõnab Tartu Karlova kooli koorikooli juht Annelii Traks.

Tartu Poistekoor on 58-tegevusaasta jooksul reisinud enam kui 50 korral. Külastatud on kõiki endisi NSVL-i liiduvabariike. Läbi aegade on koori saatnud edu rahvusvahelistel konkurssidel: esikohad Bratislavas, Krakowis, Olomoučis, Linzis, Limerickis.

“Tartu Poistekoor on ainulaadne nähtus kogu Euroopas. On oluline end näidata Eestist väljas, ühtlasi ammutada inspiratsiooni tugevate traditsioonide ja ajalooga organisatsioonidelt,” sõnab koorijuht Sander Tamm.

Vanima kontsert-poistekoorina on osaletud kõikidel maakondlikel ja üleriigilistel laulupidudel, tehtud koostööd Põhjamaade Sümfooniaorkestri, Vanemuise Sümfooniaorkestri, Tallinna Kammerorkestri, Eesti Riikliku Akadeemilise Meeskoori ja riikliku segakoori Latvijaga. Koori on dirigeerinud maestrod: Anu Tali, Eri Klas, Arvo Volmer, Endel Nõgene, Toomas Vavilov ja Mihkel Kütson.

Koori õppebaasiks on Karlova kool, mis seob huvihariduse ja üldhariduse terviklikuks, lapsekeskseks süsteemiks. Paindliku õppekava tõttu on võimalik moodustada palju erinevaid koorikoosseise, harrastada ansambli- ja soololaulu. Kõik poisid õpivad ka pillimängu ja mängivad kas puhkpilliorkestris või mõnes muus ansamblis.

Koori juhendavad drigendid Annelii Traks ja Sander Tamm ning kontsertmeister Katrin Nuume.

Head Uudised GoodNews