1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tartus algavad Eesti lipu aastapäeva pidustused raekoja kellamänguga
Tartus algavad Eesti lipu aastapäeva pidustused raekoja kellamänguga

Tartus algavad Eesti lipu aastapäeva pidustused raekoja kellamänguga

Eesti lipu 140. aastapäeva tähistamine algab Tartus ja Tartumaal pühapäeval, kui Nõo kirikus toimub kontsertjumalateenistus „Eesti lipu“ laulu sõnade autori Martin Lipu 170. sünniaastapäeva auks. Kell 12 kõlab Tartu raekoja kellamängu esituses „Eesti lipu“ meloodia (helilooja Enn Võrk). Pidustused kulmineeruvad Eesti lipu päeval, 4. juunil.

Nõo Püha Laurentsiuse kirikus toimuva kontsertjumalateenistusega tähistatakse vaimuliku, luuletaja, genealoogi ja kirikuloolase, Eesti lipu laulu “Kaunistagem Eesti kojad” sõnade autori Martin Lipu (1854–1923) 170. sünniaastapäeva.

Kontsertjumalateenistusel teenib EELK Nõo koguduse õpetaja ja Valga praostkonna praost Mart Jaanson, laulavad EELK Otepää koguduse ansambel ja Nõo kiriku meesansambel ning vaadata saab Eesti Rahva Muuseumi näitust “Meie lipu lugu”. Kuna Martin Lipp oli EÜSi vilistlane, siis kõneleb ka Eesti Üliõpilaste Seltsi abiesimees Kristjan Raja.

Eesti Üliõpilaste Seltsi liikmed on algatanud külalistundide pidamise koolides üle Eesti enne lipu juubelit, et rääkida sinimustvalge lipu saamisloost ning kujunemisest rahvus- ja riigilipuks.

  • Eesti lipu 140. sünnipäeva tähistatakse Tallinnas, Otepääl, Tartus ning mujal üle Eesti 4. juunil.
  • 4. juunil toimuvad Eesti Rahva Muuseumis haridusprogrammid koolidele ja giidituurid muuseumi külastajatele ning näha saab esimest sinimustvalget ERMi püsinäitusel “Kohtumised”.
  • Kell 15–16.30 on kõigile huvilistele avatud Eesti Üliõpilaste Seltsi maja.
  • Kell 17 toimub Tartu vabadussamba Kalevipoeg juures Eesti lipu juubeli pidulik tähistamine.
Head Uudised GoodNews