1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Tartus avatakse Hanna-Liisa Lavoneni näitus
Tartus avatakse Hanna-Liisa Lavoneni näitus

Tartus avatakse Hanna-Liisa Lavoneni näitus

Tartus Jakobi galeriis toimub 12. jaanuarist 19. veebruarini Hanna-Liisa Lavoneni isikunäitus “Traageldades peidan tõde II”.

Näituse eesmärk on visualiseerida vaimset ebastabiilsust ja selle koormat. Tegevus viitab sisemisele kandamile, mis saab ilmsiks välise kesta katmise, parandamise ja vormimise läbi – vormitakse ennast nagu laetud skulptuuri. Kunstnik uurib, kuidas visualiseerida ebamugavat taaka, mida kantakse endi õlgadel ning mis on igapäevaelus funktsionaalse ja petliku rolli saanud.

Hanna-Liisa Lavonen (1994) on kunstnik, kes elab ja töötab Tallinnas. Ta on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia bakalaureuse maalierialal ja hetkel õpib kaasaegse kunsti magistrantuuris. Lavonen on võtnud osa Erasmus+ vahetusõpingutest Bratislava kaunite kunstide ja disaini akadeemias intermeedia ja ruumikommunikatsiooni erialal. Kunstnik on samuti osalenud ja kureerinud mitmeid grupiüritusi nii Eestis kui ka Soomes, Slovakkias ja Berliinis. Hetkel uurib Lavonen oma perekonna pärimuslikku tausta läbi maagilise realismi prisma.

Näitust toetab Eesti Kultuurkapital.

Head Uudised GoodNews