1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Teadlaste Öö pakub Maroko toidu töötuba
Teadlaste Öö pakub Maroko toidu töötuba

Teadlaste Öö pakub Maroko toidu töötuba

Teadlaste Öö festival on Baltikumi suurim teadust populariseerivate sündmuste sari, kus tänavu on peateema toit.

Narva muuseum kutsub festivali raames külla 22. ja 23. septembril. Kavas on loengud „Toit kui kultuurikood: Narva pidusöömingutest välismaalaste märkmetes 17.-18. sajandil“ (muuseumi direktor Maria Smorževskihh-Smirnova) ja „Eesti vanausuliste traditsiooniline köök“ (muuseumi teadur-folklorist Marina Kuvaitseva). Tehakse ekskursioon uuel näitusel „Äkki teed?“, mis on pühendatud teejoomise ajaloole ja teega seotud traditsioonidele.

Kavas on ka Maroko toidu töötuba restorani Rondeel Marokost pärit peakoka M’Bark El Joia juhendamisel. Maroko köögile pani aluse põlisrahva ehk berberite köök. Marokos elab umbes 35 miljonit inimest, kellest 60% on araablased ja ligi 40% berberid. Eurooplasi on hinnanguliselt 60 000 (peamiselt prantslased, hispaanlased ja portugallased). Marokos elab ka juudi rahva esindajaid (~3000 inimest). Seesugune mitmekesine rahvaste kultuuripalett peegeldub kahtlemata ka Maroko kulinaarsetes traditsioonides.

Töötoas on esindatud kaks traditsioonilist Maroko köögi rooga: eelroog Bitrafi salat ja pearoog Tagine Ojaj Blemon. Roogade kõrvale pakutakse traditsioonilist Maroko teed Atay Bnaȃnaȃ.

Piletihind sisaldab osalemist töötoas ja ekskursioonil. Loengutes osalemine on tasuta, kuid palutakse registreeruda.

Head Uudised GoodNews