1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Toidufilmide festival näitab dokumentaali tippkokk Charlie Trotterist
Toidufilmide festival näitab dokumentaali tippkokk Charlie Trotterist

Toidufilmide festival näitab dokumentaali tippkokk Charlie Trotterist

Toidufilmide festivali lõpufilmiks on dokumentaal USA tippkokk Charlie Trotterist, kelle omanimeline restoran valiti 2000. aastal maailma parimaks toidukohaks. Režissöör Rebecca Halperni filmis “Armastusega, Charlie: tippkokk Charlie Trotteri tõus ja langus” saab näha nii geniaalse toiduvalmistaja uskumatut andekust ja töökust, kuid ka suure pingega kaasnenud mentaalseid probleeme.

„Toidufilmide viienda sünnipäevafestivali lõpetab märgiline dokumentaalfilm Ameerikas toidurevolutsiooni teinud temperamentsest, äkilisest ja kirglikust tippkokast Charlie Trotterist, kes elavate hulgast lahkus vaevalt aasta peale oma tunnustatud restorani sulgemist. Viime kinopubliku inspireerivale aga ka ilustamata teekonnale, kuidas tippu jõuda, seal püsida ja mis juhtub inimestega, kui töö muutub olulisemaks kui elu ise,” kommenteeris Toidufilmide festivali kaaskorraldaja Taivi Koitla. „See on ääretult inspireeriv ja aus film inimsuhetest, kuidas ja mis hinnaga olla parim ning selle mõjust mitte ainult vaimsele vaid ka füüsilisele tervisele,” lisas ta.

Kokk Charlie Trotter muutis Ameerika toidumaastikku ja sillutas teed tänapäeva kuulsatele kokkadele, kuid maksis selle eest kõrget hinda. Temanimeline Chicago restoran oli üks maailma populaarseimaid söögikohti. Töötajate jaoks oli ta salapärane guru. Meedia jaoks oli ta üleolev perfektsionist. Kuid neile, kes teda armastasid, oli ta Chuck – lõbus unistaja, kelle kirg oli piiritu.

Eksklusiivsete seninägematute arhiivimaterjalidega dokumentaal on lugu sellest, mis juhtub siis, kui inimese identiteet on tema tööga olemuslikult seotud. Samuti märgilise tähtsusega hoiatav lugu sellest, mis võib juhtuda, kui see töö kaob.

Filmis astuvad üles Grant Achatz, Emeril Lagasse, Wolfgang Puck ja paljud siiani tippkokanduses teed näitavad tegijad.

Dokumentaal “Armastusega, Charlie: tippkokk Charlie Trotteri tõus ja langus” (“Love, Charlie: The Rise and Fall of Chef Charlie Trotter”) jõuab Toidufilmide festivali raames kino Sõprus ekraanile teisipäeval, 30. mail kell 18.00. Film linastub ingliskeelsena. Piletid on müügil kino Sõprus veebis ja kassas.

  • Lisainfot filmi kohta leiab siit!
  • Toidufilmide festival viies sünnipäevafestival kestab kinos Sõprus kuni 30. maini. Kõik filmid linastuvad ingliskeelsena või ingliskeelsete subtiitritega. Filmikava on leitav veebilehel.
  • Festivali toetajateks on Stockmann, Santa Maria ning MasterChef Eesti.
Head Uudised GoodNews