1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. TÖÖINIMESTE HEAOLU JA ÕIGUS I Eesti Keskerakond ja Eesti Ametiühingute Keskliit sõlmisid koostööleppe
TÖÖINIMESTE HEAOLU JA ÕIGUS I Eesti Keskerakond ja Eesti Ametiühingute Keskliit sõlmisid koostööleppe

TÖÖINIMESTE HEAOLU JA ÕIGUS I Eesti Keskerakond ja Eesti Ametiühingute Keskliit sõlmisid koostööleppe

Keskerakond ja Eesti Ametiühingute Keskliit sõlmisid koostööleppe töötamaks ühiselt selle nimel, et Eestist saaks parim paik elamiseks, õppimiseks ja töötamiseks. Ühiselt toetatakse inimeste sissetulekute ühtlast ja elukallidusest kiiremat tõusu.

Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees Jaan-Hendrik Toomel meenutas, et just Jüri Ratase valitsus alustas kolmepoolsete läbirääkimistega tööandjate, valitsuse ja ametiühingute vahel. “Need läbirääkimised olid hilisema efektiivse ja läbipaistva seaduseloome aluseks,” lausus Jaan-Hendrik Toomel. “Ka varasem 2018. aastal sõlmitud koostööleping Keskerakonna ja ametiühingute vahel on osutunud tõsiseltvõetavaks töödokumendiks. Eelmisest leppest paljud ideed on juba seaduseloomes töös. Loodan, et meie koostöö jätkub sama viljakalt.”

Keskerakonna esimehe Jüri Ratase sõnul näeb kokkulepe ette, et kõrgetasemeliste kolmepoolsete läbirääkimistega tuleb jätkata tööturgu mõjutavates küsimustes ning laiendada sama mudelit sektoritesse, kus tööturu osapooltel on piisavalt kattuvaid huvisid riigi institutsioonidega.

“Võtame eesmärgiks suurendada koostööd tööandjate, valitsuse, töötukassa ja tööinspektsiooniga erinevat liiki palgalõhede vähendamisel. Samuti seisame üheskoos töösuhete piisava paindlikkuse eest, et kindlustada töösuhete tööõiguslik vorm ka seal, kus tööprotsessi eripärade tõttu ei ole see täna võimalik. See puudutab näiteks platvormitööd ja ebaregulaarset töötamist,” ütles Jüri Ratas.

  • Keskerakond tunnustab Eesti Ametiühingute Keskliidu tegevust tööinimeste heaolu ja õiguste eest seismisel. Keskerakond on lisaks käesolevas dokumendis loetletud mõtetele avatud aruteluks ka kõigi täiendavate ettepanekute üle.
Head Uudised GoodNews