1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Töövarjupäeval varjutavad noored Ivo Linnat, kultuuriministrit ja Viru Vangla direktori asetäitjat
Töövarjupäeval varjutavad noored Ivo Linnat, kultuuriministrit ja Viru Vangla direktori asetäitjat

Töövarjupäeval varjutavad noored Ivo Linnat, kultuuriministrit ja Viru Vangla direktori asetäitjat

17. novembril toimub taas üleriigiline töövarjupäev, mille raames saavad 7.-12. klassi õpilased jälgida kõrvalt, milline näeb välja Eesti tippjuhtide, spetsialistide ja oma valdkonna tegijate tavaline tööpäev.

Piret Hartman. Foto: Tuleviku Tegijad

Junior Achievement Eesti, Tuleviku Tegijad (varasem „Tagasi Kooli“ programm) ja Eesti Töötukassa eestvedamisel juba 26. korda toimuva töövarjupäeval tutvustavad noortele teiste seas oma tööd armastatud laulja Ivo Linna, kultuuriminister Piret Hartman, Tartu linnapea Urmas Klaas, Viru Vangla direktori asetäitja Kairi Abel, moelooja Tiina Talumees, ETV „Pealtnägija“ saatejuht Mihkel Kärmas ning Reserved, Cropp, House, Mohito ja Sinsay moebrände haldava LPP Estonia juht Kaidi Kask.

Urmas Klaas. Foto: Tuleviku Tegijad

JA Eesti tegevjuhi Kersti Loori sõnul leiab töövarjupäeval ameteid seinast seina. „Töövarjupäevale ootame osalema mitte ainult televiisorist tuntud avaliku elu tegelasi, vaid inimesi igast eluvaldkonnast. Töövarjutamine aitab noortel teha pärast kooli lõppu teadlikke valikuid ja astuda samm lähemale oma unistuste töökohale,“ ütles Loor.

Tiina Talumees. Foto: Tuleviku Tegijad

Hetkel on Töövarjupäeva lehel pakkumisel rohkem kui 100 põnevat ametit. Töövarjutamine toimub 14.-18. novembrini, ametite nimekiri läheb lukku 13. novembril ja õpilaste ehk töövarjude nimekiri 15. novembril. Töövarjutamine võib toimuda ka virtuaalselt, selleks valmistab õpilane ette 10 küsimust, mida ta 45-minutilise veebikohtumise käigus küsib.

Kaidi Kask. Foto: Tuleviku Tegijad

„Üks-ühele veebikohtumine sobib hästi neile, kel pole ajaliselt võimalust õpilast terveks päevaks tööle kaasa võtta. Kolmveerand tunni jooksul saab õpilane teada, mis varjutatavale oma töö juures kõige rohkem meeldib või ei meeldi, suurimate väljakutsete ja õppetundide kohta, aga ka ülikooli ja eriala soovituste kohta,“ ütles Tuleviku Tegijad programmi tegevjuht Teibi Torm.

Keili Sükijainen. Foto: Tuleviku Tegijad

Kõige magusamate töövarjuampsudega saab tutvuda JA Alumni ehk JA Eesti vilistlaste organisatsiooni poolt ellu kutsutud Töövarjupäeva Krooni lehel. Krooni programmi raames avaneb ühel moeteadlikul noorel võimalus varjutada Tiina Talumeest tema sügistalvise moeshow päeval, piiluda koos Mihkel Kärmasega uuriva ajakirjanduse „Pealtnägija“ telgitagustesse ning osaleda armastatud muusiku Ivo Linna lavaproovides.

Head Uudised GoodNews