1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. TUNNUSTUS! Selgusid aasta spordialgatus ja sportlikum perekond maakonnas
TUNNUSTUS! Selgusid aasta spordialgatus ja sportlikum perekond maakonnas

TUNNUSTUS! Selgusid aasta spordialgatus ja sportlikum perekond maakonnas

 Rakveres avati mullu veebruaris Eesti esimene multifunktsionaalne rulluisulint „Skill“. Foto Ain Liiva
Foto: Ain Liiva

Lääne-Viru Maavalitsus valis maakonna spordinõukogu ettepanekul aasta spordialgatuseks multifunktsionaalse rulluisulindi Skill ja sportlikumaks perekonnaks perekond Rummo.

„Mul on heameel, et maavalitsuse spordikomisjon on langetanud väärika otsuse ja toonud esile tõepoolest need erilised ettevõtmised ja siiralt tublid tegijad, kes oma ponnistuste, tahte ja meelekindlusega hoiavad valdkondlikult maakonna lippu kõrgel. Au ja kiitus kõikidele nominentidele ja kandidaatide esitajatele. Meie maakonna üle 60 000 elaniku loovad kindlustunde, et headest ideedest ja sportlikest perekondadest meil puudust ei tule. Sel korral sai väike osa neist tunnustatud.” kommenteeris maavanem Marko Torm tänavust otsust.

Pereisa Tõnu on endine tippvõrkpallur, kes veel praegugi osaleb maakonna meistrivõistlustel Kadrina võistkonnas. Lisaks on ta tugev veel ka suusatamises, triatlonis ning rattaspordis. Sille on äärmiselt sportlik ja tubli pereema, kes on möödunud aasta Väike-Maarja triatloni “Ebavere kange” võitja naiste konkurentsis. Peeter-Erik (17) on hetkel omavanuste seas Eesti paremaid noori triatleete, Triin (13) ja Inger (8) on väga tublid nii ujumises kui suusatamises. Inger tuli äsja lõppenud maakonna meistrivõistlustel 50 m distantsil ka hõbemedalile.

Aasta spordialgatuseks valiti  Rakvere spordihallis asuv multifunktsionaalne rulluisulint Skill, mis on esimene omataoline treeningvahend Eestis ja üks vähestest Euroopas. Masin on ehitatud Rakvere Bont Rulluisuklubi liikmete initsiatiivil ja omavahenditest ning sellel saavad treenida nii jooksjad (grupitreeninguna), rulluisutajad, rullsuusatajad, ratastoolisportlased kui ka rattasõitjad. Rulluisulint Skill võimaldab harrastada sporti ka siis, kui õues ilm seda ei soosi, samuti on see suureks abiks tehnika treenimisel ja kehatöö mõõtmisel. Rulluisulint on kolm meetrit lai ja võimaldab siseruumis treenida kiirusel kuni 60 km/h.

Aasta sportlikumat perekonda ja spordialgatuse eestvedajaid tunnustatakse maavanema poolt koos teiste aasta tegijatega kolmapäeval, 13. jaanuaril kell 19.00 parimate sportlaste austamisüritusel Rakvere Targa maja saalis.

Head Uudised GoodNews