1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ÜHINE VÕITLUS KOROONAVIIRUSE VASTU I Eriolukorra juht võtab videosilla kaudu ühendust kõigi Eesti kohalike omavalitsustega
ÜHINE VÕITLUS KOROONAVIIRUSE VASTU I Eriolukorra juht võtab videosilla kaudu ühendust kõigi Eesti kohalike omavalitsustega

ÜHINE VÕITLUS KOROONAVIIRUSE VASTU I Eriolukorra juht võtab videosilla kaudu ühendust kõigi Eesti kohalike omavalitsustega

Eriolukorra juht Jüri Ratas võtab järgnevatel nädalatel videosilla teel ühendust kõigi Eesti 79 kohaliku omavalitsuse juhi ja sealse perearsti või haigla esindajatega, et arutada ühist võitlust koroonaviiruse vastu. Täna vestles peaminister ka viie eriolukorras määratud regionaalse juhiga.

Eriolukorra korralduste täitmiseks määratud regioonide juhid arutasid peaministriga nii hooldekodudega seonduvaid küsimusi kui ka eakate toimetulekut puudutavat. Räägiti ka aprillis saabuvast koolivaheajast ja olukorrast turvakodudes.

„Kinnitasin Põhja, Lõuna, Ida ja Lääne regioonide ning Saaremaa päästepiirkonna juhtidele, et pöörame praegu suurt tähelepanu kõigile Eesti hooldekodudele. Eestisse saabunud isikukaitsevahenditest läheb osa just hoolekandeasutustele, et meil oleks võimalik kaitsta nii sealsete töötajate kui ka elanike tervist,“ lausus peaminister Jüri Ratas. “Mul oli väga hea meel kuulda eriolukorra tööde juhtide käest ka seda, et meie omavalitsused on kriisis käitumas väga operatiivselt ja asjatundlikult. Inimeste jaoks lähima avaliku võimu esindajana on nende panus kohalike murede lahendamisel ning piirangute jõustamisel hindamatu.”

Eriolukorra juht vestles täna videosilla teel veel Hiiumaa vallavanema asendaja ja Hiiumaa haigla juhatuse liikmega, samuti Kihnu ja Ruhnu vallavanemate ning vallavolikogu esimeestega. Peaminister oli samuti ühenduses Narva linnapea, Narva haigla juhi ja linnaarstiga.

Narva linn ja Hiiumaa andsid ülevaate koroonaviiruse levikust nende piirkonnas, samuti oma haigla võimekusest patsiente ravida. Kihnu ja Ruhnu saared on seni koroonaviirusest pääsenud. Saared ning Narva linn uurisid kohalikele omavalitsustele pakutava riigi toetuse kohta.

„Lisaeelarves on kohalikele omavalitsustele ette nähtud kokku 100 miljonit eurot investeeringuteks ja kulude katteks, näiteks teede remondiks, kohalike teenuste osutamiseks vajalike hoonete renoveerimiseks ja nii edasi. Kohalikele omavalitsustele antakse eraldi koroonaviirusest tingitud kriisi mõjude leevendamiseks 30 miljonit eurot,“ ütles peaminister Jüri Ratas.

Täna hommikul oli eriolukorra juht ühenduses Saaremaa kriisikomisjoniga, kellega arutati, mida on veel vaja teha selleks, et sealset koroonaviiruse puhangut kontrolli all hoida. Leiti, et nakatumise ärahoidmiseks tuleb jätkata tööd selle nimel, et inimestel oleks võimalik kehtivatest liikumispiirangutest kinni pidada. Samuti on kriitilise tähtsusega tervishoiu- ja hooldekodude süsteemi koormuse jälgimine, et neil säiliks võimekus abivajajaid aidata.

Head Uudised GoodNews