1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ÜLESKUTSE I Aivo Adamson: hea eestimaalane, hoiame tanklate teenindusjaamad üheskoos turvalisena
ÜLESKUTSE I Aivo Adamson: hea eestimaalane, hoiame tanklate teenindusjaamad üheskoos turvalisena

ÜLESKUTSE I Aivo Adamson: hea eestimaalane, hoiame tanklate teenindusjaamad üheskoos turvalisena

Alexela tanklates on hoogustunud tankurite hoidikutest vabalt kättesaadavate isikukaitsevahendite ehk ühekordsete kaitsekinnaste massiline liigtarbimine. Ettevõtte juht paneb südamele tanklas olevaid ühekordseid kilekindaid kasutada säästlikult ja sihtotstarbeliselt.

„Totram näide on neil päevil korraga tankuri hoidikust 50 kilekinda kaasa korjamine ja hoogsamad võtavad samuti 5-10 paari kindaid korraga. Kilekinnaste olemasolu on täna reaalselt viiruse leviku takistamisel ülimalt oluline, ega neid niisama isikukaitsevahenditeks ei nimetata“ sõnas AS Alexela tegevjuht Aivo Adamson kilekinnaste liigtarbimisest näiteid tuues.

Ettevõtte juht paneb südamele, et igaüks meist peab nii enda kui ülejäänud kaasmaalaste suhtes tegema kõik, et tagada igakülgne viiruse leviku tõkestamine ja turvalisus. „Kui võtad korraga hunniku kilekindaid endaga kaasa, siis võtad järgmiselt inimeselt tankimisel paratamatult turvatunde. Olgem palun enda ja teiste suhtes äärmiselt tähelepanelikud ja teeme endast kõik oleneva, et sellest keerulisest perioodist kiiresti välja tulla. Hoiame üheskoos tanklate teenindusjaamad turvalisena,“ ütles Adamson.

Adamson meenutab ühtlasi, et üleriiklikult on isikukaitsevahendite kättesaadavus problemaatiline, mistõttu tuleb kõiki avalikult kättesaadavaid isikukaitsevahendeid tarbida säästlikult ja ülima vastutustundega. Tankimisel on ühele tankijale mõeldud maksimaalselt kaks kaitsekinnast.

Alexela tuletab meelde, et kõikides ettevõtte teenindusjaamades saab tasuda kontaktivabalt. Tankurite terminalides saab kasutada viipemakseid, tasuda mobiilirakendusega mTasku. Mugavuspoodides on iseteeninduskassad, kus saab samuti viipemakse ja mobiilirakenduse mTaskuga tasuda. Neil, kel on võimalik siduda oma pangakaart mobiiliga, näiteks Apple Pay abil, saavad tasuda ka oma nutiseadmega.

Energiaettevõte Alexela kinnitab ühtlasi, et elutähtsate teenuste osutamine nagu elektri, maagaasi ja vedelkütustega varustamine toimib tavapärases töörütmis. Samuti on ettevõtte kõikidest 35 mugavuspoest üle-eestiliselt võimalik varustada end esmatarbekaupade, sooja toidu ja balloonigaasiga.

Head Uudised GoodNews