1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. US Real Estate rajab Ahtri 3 krundile Talsinki nimelise elu- ja ärikvartali
US Real Estate rajab Ahtri 3 krundile Talsinki nimelise elu- ja ärikvartali

US Real Estate rajab Ahtri 3 krundile Talsinki nimelise elu- ja ärikvartali

US Real Estate alustab Ahtri 3 krundi arendustegevusega, kuhu rajab 86 000 m2 brutopinnaga elu- ja ärikvartali. Uue kvartali nimeks saab Talsinki, mis tuleb sõnadest Tallinn ja Helsinki. Kvartal luuakse mõeldes nende linnade ajaloolisele mõjule ja geopoliitilisele lähedusele.

Talsinki 3D. Foto: US Real Estate

„Arendame Ahtri 3 krundile sarnaselt Rotermannile tervikliku keskkonna, mis on tänuavaldus soomlastele, kes on nii mind kui Eestimaad läbi aastakümnete palju mõjutanud ja aidanud,“ ütles US Invest nõukogu esimees Urmas Sõõrumaa. „Kvartali keskmeks on hubane keskväljak, mille ümber paiknevatel äri- ja kaubanduspindadel soovime avada just soomlaste seas populaarseid söögi- ja teeninduskohti ning kuhu ootame bürooüürnikeks lisaks eestlastele ka Soome ettevõtteid. Loome keskkonna, kus hingamine on kerge ja mõtted lendavad.“

Talsinki 3D. Foto: US Real Estate

Golden Gate büroohoone ja La Marina restoranimaja kõrvale ehitatavasse Talsinki elu- ja ärikvartalisse tuleb kokku üle 31 000 m2 äripinda. Kaubanduseks, teeninduseks ja toitlustuseks on planeeritud üle 14 000 m2 ning büroopindadeks üle 17 000 m2. Kvartalisse rajatakse 301 korterit, kogu kvartali parkimine viiakse maa alla.

Talsinki kvartali arhitektuuri võidutöö nimi on „Voolav vesi“, mille lõid tipparhitektid büroodest Arhitekt11 ja HGA. Kontseptsioon ja eskiislahendus on juba valmis, hoone detailplaneering on hetkel menetluses.

Talsinki 3D. Foto: US Real Estate

US Real Estate alustab Talsinki kvartali ehitusega 2024. aastal ja kogu keskkond valmib prognoositavalt 2027. aastal.

„Talsinki trump on ääretult hea asukoht – 2024. aastal valmib ka sadamat ja südalinna ühendav trammitee, mille üks peatustest on Talsinki ees,“ ütles Urmas Sõõrumaa. „Selle arendusega muudame sadama piirkonna atraktiivseks ja tihedaks linnaruumiks nii Tallinnasse reisijatele kui linnakodanikele, sest loome linna uue peatänava, kus lühikese jalutuskäiguga pääseb südalinna, vanalinna või mujale kesklinna.“

Head Uudised GoodNews