1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. UUS VÕIMLAKOMPLEKS I Lasnamäe põhikooli uuenev hoone sai nurgakivi
UUS VÕIMLAKOMPLEKS I Lasnamäe põhikooli uuenev hoone sai nurgakivi

UUS VÕIMLAKOMPLEKS I Lasnamäe põhikooli uuenev hoone sai nurgakivi

Täna, 18. juunil said nurgakivi Lasnamäe põhikooli (Ümera 46) täielikult renoveeritav õpihoone ja uus võimlakompleks. Tänavu veebruaris algas koolimaja ümberehitus, mille tulemusel luuakse moodne õpikeskus erivajadustega õpilastele.

„Lasnamäe põhikooli renoveerimisega rajame tänapäevase, spetsiaalselt erivajadustega õpilastele loodud õpikeskkonna, mis toetab laste arengut nii vaimselt kui ka füüsiliselt,“ märkis linnapea Mihhail Kõlvart. „Uuenevast hoonest kujuneb haridussünerigat võimendav õpikeskkond, kus lisaks põhikoolile hakkavad tööle veel Lasnamäe lastekeskus ning Tallinna Õppenõustamiskeskus, sinna rajatakse ka väikeklassid eriliste vajadustega õpilastele teistest koolidest.“

Linnapea lisas, et täna nurgakivi saanud võimlakompleks pakub sportimiseks paremaid tingimusi kui vana, nüüdseks lammutatud spordisaal. „Kui enne oli koolil kaks väikest võimlat, millest üks oli amortiseerunud, siis nüüd saab kool täismõõdus ja -kõrgusega spordisaali, mis on kavandatud universaalseks kasutuseks,“ sõnas linnapea.

Spordihoone esimesele korrusele tulevad riietusruumid ja aeroobikasaal ning teisele maadlussaal abiruumidega. Võimlaosa on jagatav kas kaheks või kolmeks autonoomselt kasutatavaks osaks. Õppetöö välisel ajal saab pääsu kooliruumidesse sulgeda, samas aga säilib juurdepääs lastekeskuse lastele. Täieliku uuenduskuuri läbib ka kooli staadioniala.

Lasnamäe Põhikool hakkab edaspidi kasutama A ja B korpust, kus paiknevad õppe- ja õpet toetavad ruumid. Lisaks õpperuumidele tulevad sinna aula ja garderoob ning kooliköök, mille teenust saab samuti kasutada ka lastekeskus. Erivajadustega laste liikumise hõlbustamiseks on korpuste piirile paigutatud inva-nõuetele vastav lift, mis on projekteeritud teenindama kõiki hoone tasandeid.

Lastekeskuse käsutusse läheb hoone C-korpuse lõunapoolne osa läbi kolme korruse, juurdeehitusega rajatakse täiendavad tegeluspinnad. Esimesele korrusele tuleb õpilaskodu ning teisele ja kolmandale õppe- ja tegelusruumid. C-korpuse esimesele korrusele tulevad ka õppenõustamiskeskuse kabinetid.

Lasnamäe põhikooli projekteeris OÜ Arhitektrum. Ehituse töövõtuleping sõlmiti Nordlin Ehitus OÜ-ga käesoleva aasta 16. märtsil. Ehitustööd valmivad tuleva aasta mais, mille järel toimub hoone sisustamine. Hoone pidulik avamine on planeeritud 2021. aasta augustis. Projekti kogumaksumus on 14,8 miljonit eurot.

Lasnamäe põhikooli laiendamise ja tervikrenoveerimisega saavad Tallinnas korda kõik erivajadustega laste koolid. Käesoleva aasta augustis valmib Tondi põhikooli hoone, nii et Tondi põhikooli pere saab septembris minna uuele õppeaastale vastu uhiuues koolimajas.

Head Uudised GoodNews