1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Vabariigi President alustab täna töövisiiti Afganistanis
Vabariigi President alustab täna töövisiiti Afganistanis

Vabariigi President alustab täna töövisiiti Afganistanis

President Kersti Kaljulaid alustas täna oma töövisiiti Afganistani, kus liitlasvägede koosseisus teenib hetkel 45 Eesti kaitseväelast. Visiidi eesmärgiks on avaldada toetust liitlasvägedele, tunnustada missioonil viibivaid Eesti kaitseväelasi ning arutada Afganistani liidritega liitlasvägede väljaviimise ja riigi tuleviku küsimusi.

Riigipea kohtub oma töövisiidi käigus Eesti kaitseväelastega, Afganistani presidendi Ashraf Ghaniga, välisministri Haneef Atmariga, Kõrgema Lepitusnõukogu juhi Abdullah Abdullahi, Afganistanis tegutsevate liitlasvägede ülema kindral Austin S. Milleriga. Samuti on planeeritud kohtumised ÜRO Afganistani abimissiooni juhtide ning Eesti pikajaalise arengukoostöö partneri MTÜ Mondo kohapealsete esindajatega.

„Afganistani operatsioon on olnud taasiseseisvunud Eesti kõige pikem ja raskem sõjaline missioon. Selle visiidiga soovib Vabariigi President, kes on ka riigikaitse kõrgeim juht, esile tõsta kõigi seal teeninud Eesti kaitseväelaste panust. Kuna sõjaline operatsioon lõppeb lähikuudel välisvägede väljaviimisega ning Eesti on ka ÜRO julgeolekunõukogus Afganistani teemajuht, soovime visiidil arutada nii liitlasvägede juhtide kui Afganistani liidritega riigi tuleviku ja eesseisvate valikutega seotud küsimusi,“ selgitas Vabariigi Presidendi julgeolekunõunik Peeter Kuimet.

NATO poolt juhitud rahvusvaheline sõjaline operatsioon Afganistani algas 2001. aasta lõpus, Eesti Kaitsevägi osaleb Afganistanis alates 2003. aastast. Praegu teenib liitlasvägede koosseisus Afganistanis 45 Eesti kaitseväelast.

Head Uudised GoodNews