1. Avaleht
  2. Haridus
  3. VAHVA! Sisekaitseakadeemia harjutuses tuli päästa pulmalisi
VAHVA! Sisekaitseakadeemia harjutuses tuli päästa pulmalisi

VAHVA! Sisekaitseakadeemia harjutuses tuli päästa pulmalisi

Sisekaitseakadeemia Väike-Maarja õppekeskuse harjutusväljakul toimus 3. ja 4. juunil kombineeritud päästeharjutus ehk lõpusõda, tuntud ka kui „Sireen“, kus loodi harjutuses osalevatele kadettidele võimalikult reaalsuselähedasi ohuolukordi.

Lõpuharjutused on päästjaks ja päästemeeskonnajuhiks õppivate õppurite kompleksharjutused, kus võimalikult reaalselt üritatakse lavastada erinevad päästesündmused ja nendele reageerimine. Harjutati tulekahjude, liiklusõnnetuste, veeõnnetuste, ohtlike ainete õnnetuste ja nööripäästet nõudvate sündmuste lahendamist. Kõige värvikamaks kompleksharjutuseks oli pulmapidu sotsiaalmajas, kus tuli kustutada nii tuld, päästa inimesi kui ka tuvastada relvaga isiku asukoht. Tulevased teenistujad pandi proovile hoone kahel korrusel – kannatanuid, kellele abi anda, oli suurel hulgal.

Sisekaitseakadeemia päästekolledži direktor Häli Allas sõnas, et lõpusõda on võimalus nii päästja kui ka päästemeeskonnajuhi eriala lõpetajatel turvalises keskkonnas oskused proovile panna olukordades, millega nad tulevasel töökohal tõenäoliselt kokku puutuvad.

Lõpuharjutustel osalesid sel korral lisaks päästekolledži õppuritele ka politsei- ja piirivalvekolledži õppurid ja Tartu kiirabi. Harjutusel osales ligi 40 tulevast päästjat, 20 meeskonnavanemat, 50 politseiametnikku ja kaks värskelt kooli lõpetanud kiirabibrigaadi.

Päästekolledži lõpuharjutus „Sireen“ toimub harjutusväljakul 1999. aastast. Selle eesmärgiks on anda Sisekaitseakadeemia õppuritele võimalus näidata oma oskusi päästesündmuste lahendamisel koostöös teiste asutustega, harjutada koostööd politsei, kiirabi ja pääste vahel.

Head Uudised GoodNews