1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Valgamaa Kutseõppekeskuse külalispäeval õpitakse vererõhu mõõtmist ja fruktodisaini
Valgamaa Kutseõppekeskuse külalispäeval õpitakse vererõhu mõõtmist ja fruktodisaini

Valgamaa Kutseõppekeskuse külalispäeval õpitakse vererõhu mõõtmist ja fruktodisaini

Valgamaa Kutseõppekeskus avab 24. novembril oma uksed kõigile huvilistele. Avatud uste päeval kogunevad kooli ka ümbruskonna põhikoolide ja Valga Gümnaasiumi karjääriõppurid.

„Avatud uste päeval saavad külalised omal käel kutsetarkusi omandada, erinevates töötubades õpetatakse kokandushuvilistele fruktodisaini ja värviliste kokteilide valmistamist, puiduvaldkonnas meisterdamist ja freesimist ning sotsiaaltöö valdkonnas tutvustatakse hooldajatööd ning õpitakse vererõhu mõõtmist,“ rääkis Valgamaa Kutseõppekeskuse õppetöö logistik Ave Kaupmees. „Tehnikahuvilistel on võimalik erinevaid õppevahendeid ja tehnikat meie juhendajate käe all proovida, lisaks tuleb külla DAF veokite esindus, kes demonstreerib oma masinaid. Erinevate valdkondade tööriistadega on võimalik endast ka fotoboksis mälestus jäädvustada, päev kulmineerub aga tuleneelaja esinemisega.“

Avatud uste päeval saavad külalised omal käel kutsetarkusi omandada.

Foto: Valgamaa Kutseõppekeskus

Karjääriõpet ehk piirkonna koolide koostööd on läbi viidud juba ligi kümme aastat. See annab üldhariduskoolide õpilastele võimaluse osaleda kord kuus Valgamaa Kutseõppekeskuse õppetöös, kus saadakse esimene kogemus erinevatest kutseoskustest.

„Sobiva kooli ja eriala valik on noorte elus üks esimesi suuri otsuseid, et valik õnnestuks, tasub kooliga esmalt tutvumas käia ja eneselt küsida, millise mulje koolikaaslased ja pedagoogid jätsid, kas õpperuumid olid kaasaegsed ja kutsuvad ning kas õppetöö on korraldatud paindlikult ja õpilase elurütmiga sobivalt,“ selgitas Ave Kaupmees. „On oluline, et noor tunneks ennast valitud koolis hästi, sest just see määrab õppetöö edukuse. Seepärast avame oma kooli kõikidele huvilistele, et erialasid ja meeskonda tutvustada ning et iga kutseõppest huvitatud noor saaks otsustada, kas meie kool võiks talle sobida.“

  • 24. novembril kell 9.00-14.00 toimuval avatud uste päeval jagavad külalistele oma kogemusi nii kooli vilistlased kui praegused õpilased – vilistlased räägivad oma õpiteekonnast ja kuidas kool ja haridus neid toetanud on, õpilased tutvustavad tänaseid õppimisvõimalusi. Lisaks on külalistel võimalik tutvuda kutsekooli välispraktikal olevate õppuritega, kes saadavad oma videotervituse Küproselt.
Head Uudised GoodNews