1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. OLE TEADLIK I Valitsus kehtestab täiendavad piirangud
OLE TEADLIK I Valitsus kehtestab täiendavad piirangud

OLE TEADLIK I Valitsus kehtestab täiendavad piirangud

Valitsus tegi täna põhimõttelise otsuse kehtestada alates 1. märtsist täiendavad piirangud. Järgmisest nädalast peavad publikule uksed sulgema enamik kultuuriasutusi, nende hulgas nii teatrid, kinod kui ka muuseumid.

Epidemioloogiline olukord on endiselt murettekitav, nakatumise oht on kõikjal ning oluline on tagada meie haiglate toimepidevus.

Spaad, saunad, veekeskustes ja ujulad, meeleahutus, avalikud jumalateenistused statsionaarse istekohaga ja statsionaarse istekohata avalikud koosolekud, avalikud üritused, sealhulgas konverentsid, teatrietendused, kontserdid ja kinoseansid ning muuseumi külastamine siseruumides ei ole lubatud.

Välitingimustes on avalikud üritused ja avalikud koosolekud lubatud, kui on tagatud osalejate arv kuni 10 inimest rühmas ning tagatud peab olema, et kokku ei puututa teiste rühmadega. Avalikke üritusi ei tohi korraldada ajavahemikus kell 22.00 kuni 06.00.

Meeleahutus, avalikud jumalateenistused, avalikud üritused ja avalikud koosolekud välistingimustes on lubatud, kui on tagatud osalejate arv kuni 10 inimest rühmas, ning tagatud peab olema, et kokku ei puututa teiste rühmadega. korraldaja tagab, et osalejad ei viibi ürituse toimumise kohas ajavahemikus kella 21.00 kuni 06.00. Maksimaalset gruppide arvu ei ole.

Sportimine, treenimine, noorsootöö, huvitegevus, huviharidus, täienduskoolitus ja täiendõpe on lubatud siseruumides individuaaltegevusena ja individuaaltreeninguna, sealhulgas koos juhendajaga. 

Samuti arutab valitsus kompensatsioonimeetmeid ja milliste mehhanismide kaudu need toetused peaksid jõudma.

Head Uudised GoodNews